Magabiztos győzelemmel kezdett a NYÍKSE Szegfű Bútor

Az idei szezonban egy megfiatalodott gárdával vágott neki a NYÍKSE Szegfű Bútor csapata az NBII-nek.

"A tavaly, sérülés miatt játszani nem tudó Micheé Kabongo visszatért a Nyíregyházi Egyetemre és már meg kezdhette a héten a munkát a csapattal is. A tavalyi csapatból, a felnőttek közül mindössze Skorcov, Tisza és Uduoise maradt valamint a tavalyi U28-U20 gárdából Kovács, Balogh, Verba mutatkozott be a felnőtt gárdában. Az egykori Blue Sharks játékos Demeter is beszállt a felkészülésbe és alap ember lett a csapatnál. A 16 éves Karakó Bence pedig a felkészülés után élete első mérkőzésén ülhetett a kispadra.
Az ellenfél Tiszakécske gárdáját régi, rutinos játékosok alkották, akik jól összeszokottan, erős fizikummal rendelkeztek. 
Lendületes kezdésnél a fiatal Kovács kitűnően irányított és hozta fel a labdákat, sőt kívülről is sikeres volt, csakúgy mint Tisza, aki mindenhonnan betalált. Verba pedig labdát szerzett, indult, lepattanódott és palánk alatt valamint kívülről is eredményes volt.  Az első negyedet a kezdő ötösünk játszotta végig és tekintélyes különbséget varázsoltak az eredményjelzőre, 31-16.  A következő negyedben már szerepet kaptak a fiatalok és az újonnan érkezők is. Itt egy kicsit szorosabb lett a küzdelem és a negyed eredménye is, de itt is hozzá tudtak még tenni pár pontot a különbséghez a fiúk, így 47-27 eredménnyel, 20 pont különbséggel vonultak pihenőre. 
A második félidőben egyszer, kétszer hullámvölgybe került a csapat, de Savic edző nem kért időt, hogy maguk oldják meg a fiúk a helyzetet. Sikerült is, így bármennyire vérszemet kapott az ellenfél mikor 10 pontra zárkózott, azt mindig vissza tudtuk verni. 
A záró etapban szükség volt Demeter és Tisza higgadt teljesítményére, Uduosie kifogyhatatlan energiájára éa a fiatal Verba három duplájára és egy triplájára, hogy ne legyen szorosabb a végeredmény. Így azonban változatos játékkal maradt a közel 20 pontos különbség, 94-76 a vége." - tudósított a mérkőzésről a NYÍKSE Szegfű Bútor honlapján. 

NYÍKSE SZEGFŰ BÚTOR - TISZAKÉCSKE VSE 94-76 (31-16,14-11,25-23,24-26)

NYÍKSE:Tisza 24/9; Verba 22/9; Uduoise 17/3; Kovács 12/6; Skorcov 6; 
Cserék: Demeter 11/6; Kabongo 2; Balogh, Karakó