Mandala Nyár

26 év – rengeteg előadás

 

26. éve szervez könnyed kikapcsolódási lehetőséget a Mandala Dalszínház a színházkedvelő közönségnek. A Sóstói Múzeumfalu hatodik éve biztosít helyet az esti színházi előadásoknak. Ezen a nyáron operetteket, zenés vígjátékokat és musicaleket láthat a publikum.

 

Mindenki talál ízlésének megfelelő előadást

 

A programot úgy állították össze a szervezők, hogy minden korosztály találjon ízlésének megfelelőt.

Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője elmesélte, érdeklődtek előadások után, megnéztek előadásokat, de sokan ajánlanak a dalszínháznak darabokat. Az ügyvezető hozzátette, elég kiterjedt kapcsolatrendszerük van, hiszen egy negyed évszázada bizonyítanak már. Sok színházzal és színésszel állnak kapcsolatban, de olvasmányaik és tapasztalataik alapján is választanak darabot.

 

Zenés vígjátékok, operettek

 

A Bérgyilkos a barátom és a Háry vagyok, az angyalát című előadások után a nézők megtekinthetik az Egy tányér napfény című musicalt. Az ősbemutató Adamis Anna, Mikó István és Szekeres Géza nevéhez kötődik. Az előadás alatt 16 fülbemászó dallam csendül majd fel július 23-án, vasárnap. A színmű létrejöttében nagy szerepe volt a nyíregyházi Rotary Klubnak, így a bevétel egy részét jótékony célra ajánlják fel a szervezők. Július utolsó szombatján az operettrajongókat várják a Csárdáskirálynő című Kálmán Imre darabra. Az 1916-ban bemutatott operett mostani előadását Bozsó József rendezte. Az érdeklődők a Magyar Zenés Színház tánckarát is megcsodálhatják majd. Július 30-án, vasárnap Varga Miklós életmű koncertjét hallgathatják meg. A művész 60. születésnapja alkalmából rendezett előadás során fellép Sasvári Sándor, Kalapács József, Varga Vivien és Varga Szabolcs is. A Mandala Nyár eseményei egészen szeptemberig tartanak. Augusztusban Arany Jánosra emlékeznek, és zenés vígjátékokkal is várják a kikapcsolódni vágyókat.

ME.

(Fotó: Archív)