Mandala Nyár – a Szabadtéri Színházak Szövetsége is felfigyelt a programsorozatra
Fotó: Illusztráció

Felvette a Szabadtéri Színházak Szövetsége a Mandala Nyár produkciót. A döntést a korábban 14-tagú szövetség a szeptember 27-i közgyűlésén hozta meg. A tagságnak rangerősítő szerepe van, emellett a színházak számos kérdésben együtt dolgoznak, előadásokat, információkat cserélnek.

A kőszegi székhelyű Szabadtéri Színházak Szövetsége már több évtizede működik. A Mandala Nyár fél éve adta be a felvételi kérelmet, múlt hónap végén a közgyűlésen a beadott írásos anyagot szóban kiegészítve elfogadták a kérelmet, egyhangúlag megszavazták a Mandala Nyár felvételét.

„Mindenképpen egy rangot ad, kapcsolatépítési lehetőségeket ad, hiszen ott ülünk nagy szabadtéri színházakkal. Többek között ezek szegedi, városmajori, kőszegi, gyulai, kisvárdai szabadtéri színházak. Ez egy rangos csapat, ide bekerülni a Mandala Nyár rangjának emelését jelenti. Az ottani igazgatókkal előadásokat tudunk cserélni, információkhoz tudunk jutni, mindenképpen hamarabb tudunk érdekeket érvényesíteni” – nyilatkozta Bódis Gábor ügyvezető.

Az idei nyár nehezen indult, a pályázati eredmények késői kihirdetése miatt a végleges program összeállítása késett. Ennek ellenére a Mandala ismét sikeres évadot zárt.

„11 produkció valósult meg itt, Nyíregyházán, a fő helyszínünkön, és 7 előadás valósult meg a nagyváradi nyár keretében, mert ez is a Mandala Nyár egy szatelit helyszíne” – tette hozzá Bódis Gábor.

A következő nyár előkészületei már javában zajlanak. Bódis Gábor úgy fogalmazott, idén túl későn, jövőre túl hamar szeretnék ismertetni az érdeklődőkkel a 2024-es programokat, ez várhatóan év elején megtörténik.