Mandala Nyár sztárokkal

 Vígjáték, musical, operett, koncert, verses összeállítás és mesejáték is egyaránt szerepel majd az immár 26. Mandala Nyár programjában. A részletekrõl Bódis Gábor ügyvezetõt kérdeztük.
– Az idén több koprodukcióban készült bemutatónk lesz, mint korábban volt. Egy zenés vígjátékkal kezdünk: a Bérgyilkos a barátommal, amit Besenczi Árpád rendezett, de láthatja majd a közönség az Egy tányér napfény címû musical õsbemutatóját is. Társulatunk tagjain kívül szerepel az elõadásban Varga Miklós, Mikó István, Nagy Gábor és Szabó Anikó is. Itt a Rotary Club nyíregyházi egyesületével közösen szervezett est bevételének egy része jótékonysági célokra szolgál majd.

A CSÁRDÁSKIRÁLYNÕ ÉS LÚDAS MATYI IS „SZÍNRE LÉP”

Bódis Gábortól megtudtuk, a Milne Micimackójából készített színpadi adaptációt Mandala-módra most láthatják elõször a nézõk, de az elõadások között szerepel még például a Tanulmány a nõkrõl címû zenés vígjáték is, amiben fellép egyebek mellett Csomor Csilla, Dósa Mátyás, Kovács István és Bozsó József, aki rendezõje is a produkciónak, valamint a Háry vagyok, az angyalát! címû zenés darabot, ami Garay János mûvének mai viszonyok közötti átirata. „Színre lép” a Magyar Zenés Színház jóvoltából a Csárdáskirálynõ, de a Lúdas Matyi címû interaktív zenés játék is évek óta levehetetlen a Mandala mûsoráról.

PIKÁNS ZENÉS DARAB

– Varga Miklós decemberben volt 60 éves, ebbõl az alkalomból szerveztek egy életmû koncertet a SYMA-csarnokban. Ezt is elhozzuk most ide – sorolta Gábor. – Az ünnepelten kívül fellép Sasvári Sándor, Kalapács József és Varga Miklós két gyermeke: Vivien és Szabolcs is.
Ezen kívül láthatja és hallhatja majd a közönség Benkõ Péter Dobos Lászlóval közösen szerkesztett összeállítását Aranyos percek címen, amelyikben adomák, versek, balladák hangzanak el Suha Kálmán zenei kísérete mellett, vagy éppen a Szeretem a feleségem címû pikáns zenés játékot is, amiben játszik többek között Magyar Attila és Pikali Gerda is.
– A Vígszínház mûvésze, Csõre Gábor adja elõ a Toldi címû mûvet, de nem elmondja, hanem díszletek között eljátssza azt, valamennyi szereplõt megjelenítve. Ezt az elõadást a mi szervezésünkben láthatják a nézõk Nagyváradon, és a költõ szülõvárosában, Nagyszalontán is. A szeptember 10-ei zárógálára saját színészeink mellé pedig vendégként Varga Vivient, a Sztárban sztár + 1 kicsi gyõztesét és az õ mentorát, Pál Dénest hívtuk meg – tette hozzá.

(Szerzõ: Sz. Kántor Éva)