Már épül a VIDOR-Sziget

Már építik a Szabadság téren a színpadot és a faházakat, szombat délutántól fellépők, finom ételek és italok várják azokat, akik ellátogatnak a VMKK előtti térre.

VIDOR-SZIGETTÉ VÁLIK A KULTÚR-SZIGET

Idén a megszokottnál több helyszínen zajlik Nyíregyházán a VIDOR Fesztivál programsorozata. A Váci Mihály Kulturális Központ előtti Kultúr-Sziget VIDOR-Szigetté válik, idén a Szabadság térre is szerveznek programokat.
– Azért szerettük volna ezt a teret is bekapcsolni a VIDOR Fesztivál programsorozatába, mert amióta megújult a Váci Mihály Kulturális Központ, az intézményben élénk a kulturális élet, és szeretnénk, ha még többen ellátogatnának hozzánk – mondta Mészáros Szilárd, a VMKK igazgatója. – A Szabadság tér kicsit kintebb esik a központtól, de már számos sikeres rendezvénynek adott otthont, ezért gondoltunk arra, hogy a Kultúr-Szigetet most VIDOR-Szigetté alakítjuk, ahol a gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak kínálunk programokat.

BÁBELŐADÁSOK, KONCERTEK, GASZTRONÓMIAI KÜLÖNLEGESSÉGEK

A Szabadság téri VIDOR-Szigetre augusztus 29-e és szeptember 5-e között várják az érdeklődőket. A Burattino Bábszínház minden délután 5 órakor bábelőadást tart a gyerekeknek, este 6 órakor pedig koncertek szórakoztatják a nagyközönséget. Augusztus 29-én Pajkos Gabriella és Milák Mózes musical-táncos előadással lép színpadra, augusztus 31-én a Vidám Manók Együttes zenés gyermekműsora látható, szeptember 1-jén a Tibi A Hegyről ad koncertet, szeptember 2-án a Milord Együttes francia sanzonokat ad elő, szeptember 3-án és 4-én Like Show-ra várják a közönséget a tehetségkutató szereplőivel, szeptember 5-én pedig Nagy Richárd élőzenekaros koncertjén szórakozhatnak az érdeklődők. A VMKK előtti VIDOR-Szigeten minden este fél 11 és 1 óra között Retro DJ szolgáltatja a zenét. A VIDOR-Szigeten gasztronómiai különlegességek is várják a látogatókat.

F. A.