Már kapják az önkormányzati tűzifát a rászorulók

A hidegre való tekintettel Nyíregyháza MJV Önkormányzata tûzifát biztosít a rászoruló személyek részére. A tûzifa osztása december elején, múlt hét pénteken kezdetét vette. A tûzifa az év során elvégzett faápolási, -kivágási és gallyazási tevékenység során gyûlt össze, a papírbrikettet pedig a hajléktalan közfoglalkoztatási program résztvevõi állították elõ.

Igényt kell benyújtani

A rászoruló családok a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnál nyújthatják be igényüket. Az önkormányzat tervei szerint december hónaptól 3500 mázsa tûzifát, továbbá 448 zsák brikettet oszt ki az intézmény javaslata alapján a NYÍRVV Nonprofit Kft. Pozitív elbírálás után a családonkénti 4 mázsa tûzifát és 1 csomag brikettet a NYÍRVV központi telephelyén, Nyíregyházán, a Tüzér u. 2–4. szám alatt (hétfõtõl csütörtökig, 8.00–14.00 óráig) vehetik át.

Logisztikai kérdések

A szállításról mindenki maga kell, hogy gondoskodjon. A külterületi városrészekben és bokortelepüléseken élõk a távolság miatt sok esetben nem tudták megoldani a fa elszállítását, ezért a Városüzemeltetõ társaság az igénylõk számának megfelelõ mennyiséget kiszállítja a külterületi városrészekbe. Az idõs, beteg, mozgásukban korlátozott rászorulók a tûzifa feldarabolásához kérhetik a mezõõrök segítségét. További információ a 42/452-651-es telefonszámon vagy személyesen a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ telephelyein (Nyíregyháza, Tas u. 2., Vécsey u. 15., Huszár tér 5. szám alatt) ügyfélfogadási idõben kérhetõ.

(Szerző: Tarczy Gyula)

(A képen látható farakás is arra vár a NYÍRVV telephelyén, hogy kályhába kerülve a rászoruló családok otthonait melegítse)