Már megkezdődtek az előfoglalások a téli utakra is
fotó: illusztráció

Több utazási irodánál is megkezdődtek az előfoglalások az őszi-téli utakra. Ilyenkor sokan vakációznak melegebb éghajlatú országokban, de kedvelt célpontok a síparadicsomok is. Last minute útból nem sok van, de így is vannak, akik a nyári üdülésüket a napokiban foglalják le.

Július végéhez közeledve sokan letudták már a nyaralást, míg mások csak készülnek rá. A szezon a kedvező időjárásnak köszönhetően hamarabb kezdődött és várhatóan tovább fog tartani, hiszen aki nem kánikulában utazna, az késő tavaszi, vagy kora őszi időpontot választ. A legnépszerűbbek a mediterrán országok.

„Elsődlegesen még mindig a tengerpart, ami vonzó. Ugye, hogyha belföldről beszélünk, akkor Balaton, Velencei tó és a Tisza tó, amik nagyon népszerűek. Ha pedig külföldről beszélünk, akkor természetesen a különböző tengerpartok, illetve egy többen keresik Ausztriában a hegyvidéket a hegyi tavakkal, hiszen ott a hőmérséklet most is 20 fok körül van, tehát ez is egy népszerűbb lesz.” – mondta el tapasztalatait Bicsérdy Rita, a Sky Travel Utazási Iroda ügyvezető tulajdonosa.

Európában Törökország és Görögország továbbra is a legkedveltebb úticélok közé tartozik, de egzotikusabb helyszínként Zanzibár, Omán és Sri Lanka is vonzza a magyar turistákat. Utóbbi desztinációk inkább a hidegebb hónapokban örvendenek nagy népszerűségnek. Az utak lefoglalása történhet egyénileg, de sokan kérik utazási irodák segítségét.

„Én azt gondolom, hogy az utazási irodáknak nagy előnye, hogy személyes kapcsolatban lehet velünk az utas, folyamatosan tudunk minden kérdésére válaszolni és ami nagyon fontos, és az elmúlt időszakra nagyon jellemző, hogy egy utazási irodát 0-24 órában el tud érni bárki. Viszont, ha a különböző online felületeken foglal bárki bármit, akkor ott nagyon sokszor nincs is telefonos kapcsolat, személyes kapcsolatról abszolút nem beszélhetünk és e-mailekre is több nap után kapnak választ.” – hangsúlyozta Bicsérdy Rita.

Az ügyvezető javaslata alapján nem árt az úti cél kiválasztása előtt tájékozódni a kiszemelt országgal kapcsolatban, emellett végig gondolni, hogy milyen tevékenységgel töltenénk a nyaralást és ebből a szempontból is megvizsgálni a szálláshely, illetve a térség nyújtotta lehetőségeket. Bicsérdy Rita hozzátette: a biztosításokról sem érdemes megfeledkezni, az utazási irodák minden szükséges információval az utasok rendelkezésére állnak.