Már műfüvön pattog a labda a kispályásoknál
Fotó: Szarka Lajos

Mesteri, egészen pontosan polgármesteri passzt kapott Rudolf Gergely korábbi válogatott labdarúgó a Városi Stadion műfüves kispályáján. Hivatalosan ezzel kezdődött el a Decathlon-Selyem Ber Városi Kispályás Bajnokság őszi idénye. Immár új talajon. A Városi Stadionban zajló fejlesztések következtében három salakos játéktér is műfüves borítást kapott. 

- Régi igényük volt a kispályás bajnokságban résztvevő együtteseknek, hogy szeretnének műfüves borítást, mert akkor nincsenek kiszolgáltatva úgy az időjárási viszonyoknak, és esőben is lehet futballozni. De nem ez az egyetlen fejlesztés itt, új Szabadidősport Központ is épült, melyben a Mozdulj Nyíregyháza programjait is tarthatjuk - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

A komplexum két szintes, benne szabadidő teremmel, mosdókkal, büfével, és gyerek foglalkoztatóval. 

- Bízunk abban, hogy igazi családi sportolási helyszín lesz a Városi Stadion. Míg apa focizik, anya valamelyik Mozdulj Nyíregyháza programon vesz részt, addig a gyerekek is találnak maguknak elfoglaltságot. De lehet a 600 méteres rekortánon futni, és kondizni is - tette hozzá Hornyák Enikő sportreferens. 

Jelenleg további fejesztések is zajlanak még, melyek a streetball pályát, a strandröplabda pályát és a kondiparkot is érintik. 

Kapcsolódó galéria

Szabadidősport Központ átadó kispályás foci bajnoksággal 2024