Maradt az élen a Kölcsey
Bár vereséget szenvedtek a kézilabdás lányok Debrecenben, botlott a rivális is.

Debreceni VSC III–Kölcsey DSE Nyíregyháza 22–20 (13–11)

Debrecen, 150 néző

Jv.: Bozó Z., Mezey Z.

Kölcsey: Simai O. – Szoboszlai F. 6, dr. Tilki A. 6, Gyimesi L., Papp A., Katona K. 2, Szoboszlai N. 2. Csere: Koppán N. (kapus), Kelemen G. 1, Vitányi A., Silye V. 2/2, Hrabina I. 1/1, Rabatin A., Kovács F. Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 6., illetve 8. perc.

Hétméteresek: 4/3, illetve 4/3.

Nem titkoltan kettős győzelem igényével utazott Debrecenbe a Kölcsey DSE kézilabdacsapata, sajnos kedvezőtlen előjelekkel. Márkus Gizella sérülése miatt egyáltalán nem játszhatott, Szabó Valéria családi okok miatt nem jöhetett, ráadásul Kelemen Gréta és Papp Andrea is sérülten vállalta a játékot. Mindezek ellenére a megerősített kerettel kiálló hazaiak ellen végig nagy küzdelmet, kemény csatát hozott a találkozó.

– Szoros kezdés után mi vezettünk egy-két góllal, majd az erősítő Kisloki fordított és vezetett szünetben 2 góllal. Fordulás után is harcos szellemben folytatódott a küzdelem és 5 perccel a vége előtt 20–20-at mutatott az eredményjelző. A „bírói végjáték” azonban eldöntötte a két pont sorsát: a Tilki Andi elleni egyértelmű büntetőt és kiállítást nem látták, emellett kaptunk két indokolatlan kiállítást és ez döntőnek bizonyult! Érthetetlen, mert előtte végig korrekten fújtak. A rendkívül sportszerű hazai edző a végén sajnálatát fejezte ki a bírók ténykedése miatt. Tanulság: idegenben még jobban kell játszanunk és több góllal kell nyerni ahhoz, hogy egy góllal nyerni tudjunk. Legközelebb Ózdon is ebben a szellemben kell játszanunk. Vereségünk ellenére továbbra is vezetjük a tabellát, mivel az üldöző Hajdúböszörmény is kikapott – mondta Hadobás István edző.

A juniorok nagyszerű játékkal, Nagy, Kovács, Silye, Papp, Hrabina, Koós, Rabatin vezetésével 33–20-ra nyertek. (A képen ők láthatók.)