Más munkát igényelnek a fiatalok

Pampuch Csaba kettős minőségben van ott a Fatum Nyíregyháza edzésein. A tréner Erdősné Balogh Erikával együtt az U20-as csapatot is felügyeli, de a felnőtt gárda munkáját is segíti. 

- Négy U20-as játékos tagja a felnőtt keretnek, Pampuch Grétának pedig ez lesz az első idénye, hogy az extraligás csapattal készülhet. Abban bízom, hogy az utánpótlás együttesnél sokat profitálunk majd abból a munkából, melyet a lányok az első csapatnál végeznek. A Fatum Nyíregyháza nagyon fiatal lesz, sok saját nevelésű röplabdással, ami nem volt jellemző az elmúlt években a magyar röplabdára. A generációs különbségek viszont másfajta munkát igényelnek, sokkal türelmesebbnek kell lennünk, de úgy látom mindenki vevő a munkára, melynek lesz eredménye – mondta Pampuch Csaba másodedző. 

Pampuch Gréta a korosztályos válogatott tagjaként ott volt nyáron az Európa-bajnokságon, és a 15 éves játékosunk a magyar röplabdázás egyik legnagyobb tehetsége. 

- Ez nem teher számára, de fontos, hogy lépésről lépésre haladjon. Szoknia kell az öltözői hangulatot, az edzéshangulatot, meg kell találnia a társakkal a hangot. Később derül majd ki, hogy pontosan mire hivatott – tette hozzá édesapja.

A légiósok augusztus 12-én csatlakoznak a csapathoz, a válogatott játékosaink pedig szeptember elején térnek vissza Nyíregyházára.