Mediterrán ciklon van hatással az időjárásunkra vasárnap
Mediterrán ciklon van hatással az időjárásunkra vasárnap

Nem, nem a nyári meleg köszön vissza, ugyanis a már átvonult hidegfront a mediterrán térségben egy mediterrán ciklont generált, amely a következő órákban hatással lesz időjárásunkra.

Délelőtt jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű, a keleti tájakon is szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. 

Az északkeleti határvidéken még délután is sok lehet a felhő, másutt a napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és több helyen várható zápor, zivatar nagyobb eséllyel a középső területeken.

Elsősorban a Dunántúlon nagy területen kísérik élénk, helyenként erős lökések az északnyugati szelet. Emellett a zivatarokat is kísérhetik erős, esetleg viharos közeli széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 19 és 24 fok között várható, de az északkeleti határvidéken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 11 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére a Dunántúlon fátyolfelhős, a Dunától keletre erősen felhős vagy borult lesz az ég. Helyenként párássá válik a levegő, köd is képződhet. Az eső, záporok, zivatarok is egyre inkább a már említett felhősebb területen lesznek jellemzőek, reggelre a Tiszántúlra korlátozódik a csapadéktevékenység.

Néhol élénk lesz az északnyugati, nyugati szél, de az ország nagyobb részén mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 11, 15 fokról hajnalra 6, 12 fok közé csökken a hőmérséklet.