Még a tanítási napot is átszervezték Fucsovics Márton volt nyíregyházi iskolájában

Fucsovics Márton 4,5 évesen kezdett el teniszezni, Gyuricsku Enikő teniszedzőnél, Nyíregyházán. A tréner a Kossuth Rádióban elmondta, kisebb és vékonyabb volt, mint kortársai, azonban látta rajta, hogy szeretne bekerülni és kipróbálni a teniszt

Nagyon nagyon szorgalmas volt és óriási tehetség. Akik látták őt edzeni, megálltak mikor Marci ütött egyet és tátott szájjal nézték, hogy ez a kisfiú mekkorát tud ütni.

– hozzátette, mindössze 3-4 hónapig járt csoportos edzésre, de utána ki kellett emelni a többiek közül, mert jobb volt, mint mindenki.

Nagyon szeretett edzeni, nem volt számára elérhetetlen labda. Mindig gyakorolni akart, csodálatos volt vele dolgozni.

– árulta el Gyuricsku, aki hat és fél évig edzette a magyar klasszist.

Fucsovics Márton az 6-3, 6-3, 6-2 arányú győzelmét ünnepli az argentin Nicolas Kicker ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában. Így teljesült a magyar teniszező álma, Roger Federerrel mérkőzhet meg a negyeddöntőért. (MTI/AP/Dita Alangkara)

2001-ben kereste fel az nyíregyházi tenisz klubot, hogy van egy kitűnő tehetségű játékosa.

Nem tudtam már úgy foglalkozni vele. Nagyon nehéz döntés volt, de egy edzőnek nem ezt kell nézni soha.

– mondta Gyuricsku, aki fél évig párhuzamosan tartotta az edzéseket Erős Bélával, későbbi nevelőedzőjével azért, hogy könnyebb legyen az átállás a fiatal sportolónak.

Fucsovics Márton magántanulóként érettségizett a nyíregyházi Arany János Gimnáziumban, ahol hétfői, Federer elleni összecsapása miatt a tanítási napot is átszervezték, hogy együtt tudjanak szurkolni az iskola kiválóságának.

Lehet azonban, hogy feleslegesen voltak erőfeszítéseik, ugyanis vasárnap reggel kijelölték a mérkőzés időpontját, melyet a vártakkal ellentétben nem az esti, hanem a délutáni programba raktak, így magyar idő szerint hajnali öt óra körül kezdődik a Roger Federer – Fucsovics Márton Australian Open negyeddöntő.

 

Forrás: m4sport.hu