Még csak a Mandala nyár derekán járunk: érkezik Hobo, A Lúdas Matyi, az Örömszülők és a Loft

A Mandala Nyár szervezői idén is törekedtek a műfaji sokszínűségre, így a programban vígjátékok, musicalek, operett gálák, zenés mesejátékok, interaktív gyermekelőadások és színházi koncertek is szerepelnek.

A nyár második felében is színes programokkal várják a látogatókat a Sóstói Múzeumfaluban, ahol a 600 férőhelyes lelátó biztosítja, hogy minden néző kényelmesen és idén először helyre szóló jegyek birtokában élvezhesse az előadásokat. Az évad eddigi sikerei után az augusztusi hónap is izgalmas előadásokat ígér, így mindenkinek érdemes felkészülnie a következő hetek élményeire.

Vígjáték nyitja a hónapot

Augusztus 1-én a nagy népszerűségnek örvendő Miniszter félrelép vígjáték nyitja a hónapot. A Mandala Dalszínház már többször bemutatta ezt a darabot az elmúlt években, és mindig nagy sikerrel. Az új előadás friss szereposztással és megújult díszlettel várja a nézőket. – A „Miniszter félrelép” a szerző egyik legismertebb és legkedveltebb darabja, nem véletlen, hogy a ’90-es években több díjat is nyert, például a legjobb angol vígjáték díját. Jelenleg egy új bemutatót tartunk, amelyben a korábbi szereplőkből hárman maradtunk: Kovács Attila, aki a titkárt alakítja, Bacskai Zsolt, aki a hullát játssza, és én, aki a minisztert formálom meg. Az új előadásban mindenki más, újak a díszletek, valamint a jelmezek is. A rendezést nem változtattam, mivel az előző verzió is jól működött, és az új verzió is kedvező visszajelzéseket kap – mondta Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője.

Érkezik Hobo, A Lúdas Matyi, az Örömszülők és a Loft

A legendás Földes László, Hobo, augusztus 6-án lép színpadra a Halj meg és nagy leszel! című műsorával. Hobo mindig különleges élményt nyújt, és ez az este sem lesz kivétel, ahol az előadóművész egyedi stílusa és karizmatikus személyisége biztosítja a felejthetetlen estét. Az előadás 14 stáció köré épül, amelyek nemcsak az előadó életét mesélik el, hanem 14 különböző Hobo dalt is bemutatnak. A Lúdas Matyi klasszikus zenés mesejátékot augusztus 8-án mutatják. Fazekas Mihály ismert meséje kel életre humorral átszőve, népzenei kísérettel. Az előadás különlegessége, hogy a nézőket is bevonják a játékba, így akik ellátogatnak a Sóstói Múzeumfaluba, maguk is a mese részeseivé válhatnak.

A Turay Ida Színház előadásában az Örömszülők című vígjáték augusztus 10-én kerül színpadra. A darab főszereplői Vándor Éva és Mikó István, akik kiváló alakításaikkal biztosítják a nevetést és a jókedvet. A VIDOR Fesztiválon különdíjat nyert Loft című komédia augusztus 17-én kerül bemutatásra. A darab főszereplői Auksz Éva, Sajgál Erika és Trokán Anna, akik garantálják a nevetést és a szórakozást.

Különleges záróesemény

A Mandala Nyár záróelőadásaként augusztus 21-én egy különleges Anna and The Barbies koncert várja a közönséget. A színházi elemekkel ötvözött koncert a nyár egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik, amely méltó lezárása lesz a fesztiválnak. – Korábban a Mandala nyarakat zenei gálákkal zártuk, ahol a magyar dal napjához kapcsolódva különféle előadókat hívtunk meg. Az utóbbi években színházi jellegű koncerteket is szerveztünk. Idén az Anna and the Barbies zenekar ad ilyen koncertet, amelyben Kálloy Molnár Péter lesz a vendég. Egy elgondolkodtató, verses zenés színházi előadás lesz, nem pedig az Anna and the Barbies megszokott energikus koncertje – tette hozzá az ügyvezető.