Még javában tart a VIDOR Fesztivál
A VIDOR Fesztivál hetedik napján számos színvonalas produkciót láthatott a közönség. A színházrajongók két darabot tekinthettek meg a kőszínházban, a Kossuth téren pedig különleges zenei csemege várta a fesztiválozókat.

Kossuth tér

 

Csütörtök este a Kossuth tér kisszínpadán hamisíthatatlan gyimesi és moldvai muzsikát hallhattak az érdeklődők. A VIDOR Fesztivál keretein belül a Csángálló muzsikájában a Balkán izgalmas népzenéje és a zenészek szabad gondolkodásmódja bontakozott ki egy új egésszé, melynek nyomán zeneszó és vigalom fakadt. Őket követte a nagyszínpadon Szeder, aki 2014-ben Hab a tetején című debütáló albumával tűnt fel és meghatározó szereplője lett a hazai könnyűzenei életnek. A nagyszínpadon a 2005-ben alakult Irie Maffia is szórakoztatta a közönséget. A formáció rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát. Mára a fesztiválok nagyszínpadain és a legnagyobb klubokban láthatjuk őket országszerte. Nyíregyházán is sokan voltak kíváncsiak sokrétű zenéjükre.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Nagyszínpad

 

A Nagyszínpadon az Orlai Produkciós Iroda mutatta be Dés Mihály Pesti Barokk című vígjátékát, amely a nyolcvanas évek világába röpítette vissza a nézőket. A színpadi változat írója és a darab egyik főszereplője Kern András volt.

 

Krúdy Kamara

 

A Krúdy Kamaraszínházban rémtörténetek a szolgáltatói szektorból című előadást tekinthették meg a színházrajongók. A darab szereplői: Jankovics Péter, Sipos Vera, Bánki Gergely és Rainer- Micsinyei Nóra.

 

Tűzijáték

 

A VIDOR Fesztivál zárónapján ismét érdemes ellátogatni a Kossuth térre, ahol a kisszínpadon a VOLOSI együttes muzsikál, 19 órától a nagyszínpadon előbb Zagar, majd az Electric Swing Circus zenél Nagy-Britanniából. A Vidor Fesztivál zárónapján, szeptember 2-án, szombaton, az augusztus 20-án, az időjárás miatt elmaradt tűzijátékot is megrendezik. 22 órára a Kossuth térre várják az érdeklődőket a szervezők.