Még nem jön a tavasz – Egyelőre még maradnak a csípős reggelek

Lassú enyhülés kezdődik.


Vasárnap hajnalban délen, délnyugaton és helyenként a Dunántúli-középhegységben fordulhat elő gyenge havazás, hószállingózás, néhol pára-, ködfoltok is kialakulhatnak. Napközben nyugaton maradhat felhősebb az ég, míg keleten többórás napsütésre készülhetünk. Délkeleten megélénkülhet az északkeleti szél. Hajnalban a derültebb, havas tájakon -14, -10 fokig hűlhet a levegő, máshol -9, -4 fokot mérhetünk. Délután -4, +1 fok várható.

Még nem intünk búcsút a -10 foknak

Hétfőn az ország nagy részén derülten, naposan indulhat a reggel. Emiatt még erős fagyokra, több helyen -10 fok körüli minimum-hőmérsékletekre van kilátás. Napközben azonban a legtöbb helyen már pozitív tartományban alakulhatnak a maximum értékek: -1, +4 fok valószínű. Helyenként megélénkül a keleties szél. Délután dél felől megnövekszik a felhőzet, csapadékkal előreláthatólag a kora esti óráktól kell számolni délnyugaton, majd nyugaton. Ekkor egy mediterrán ciklon csapadékzónája érkezik meg, amely többfelé okozhat vegyes halmazállapotú csapadékot az éjszaka folyamán.

A jelenlegi számítások szerint kedden sok csapadékra, elsősorban esőre, az északi hegyekben havas esőre számíthatunk. Enyhülnek a fagyok, és fokozódhat a nappali felmelegedés is.


Forrás: idokep.hu