Még tart a fűtési szezon

Az elmúlt héten már csak néhány ezer nyíregyházi lakásban fűtött a Nyírtávhő Kft., azonban az utóbbi napok hideg időjárása miatt 11 ezer fogyasztónál indították újra a szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 12-13 ezer lakásban biztosít meleget a cég. A tavalyi év ezen időszakában már teljes mértékben leálltak a szolgáltatással, hiszen amíg akkor 18 fok volt a külső átlaghőmérséklet, addig idén április 25-én, hétfőn a középhőmérséklet 6 fok volt, ami egy enyhébb téli napnak felelt meg. Aki fűtést szeretne, annak írásban kell igényelni.

 

Fontos az írásos megrendelés

 

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, az indítást és a leállítást külön kérik a lakóközösségek képviselőitől. Ezt írásos megrendelés formájában várják, hiszen ennek jogkövetkezménye van, fizetni kell érte.

 

Elszámolások

 

A fűtési energiát egy évben többször számolja el a Nyírtávhő Kft. Január 1-jén a meleg vizet, illetve a nem költségosztós lakások fogyasztását számolták el, amelyet márciusban egyenlítettek ki. A következő elszámolásra a fűtési idény végén kerül sor. Május 15-én a Nyírtávhő munkatársai leolvassák a költségosztókat, ezeknek az elszámolására júliusban kerül majd sor. Szintén az év hetedik hónapjában számolják el a június végén leolvasott használati melegvízmérő fogyasztását is.

M. E.