Még tartanak a nyári útépítések

Dolgoznak a munkagépek a Lombkorona utcán. A nyíregyházi utca aszfaltburkolatot kap. A munkálatok a múlt héten kezdődtek, jelenleg is az előkészítő munka zajlik.

– A Lombkorona utcán jelenleg az útépítési munkálatoknak az útalap építő fázisa történik. A szegélyépítés után kell az útalapot megépíteni, ha ez elkészült, utána jön majd rá az aszfaltút, jelen pillanatban ez a munkafázis zajlik – mondta Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. csoportvezetője.

 

ÖT UTCA KAP ASZFALTBURKOLATOT

 

A Lombkorona utca mellett idén még négy nyíregyházi utcán, a Merkúr, a Mohács, a Szíjgyártó és a Hold utcán épül aszfaltút. A Merkúr és a Mohács utcában már el is végezték az aszfaltozást. Három utcában, a Kodály Zoltán utcán, a Gádor Béla közben és a Krúdy Gyula közben kicserélik a meglévő aszfaltszőnyeget. Az útépítések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, amelyek az elmúlt évek során benépesültek és forgalmassá váltak. A beruházás nettó 255 millió forintba kerül, és önkormányzati forrásból valósul meg. Az útépítés illetve felújítás október 15-ig valamennyi útszakaszon befejeződik.

 

BEFEJEZŐDÖTT A NYÁRI KÁTYÚZÁS

 

Nyáron útjavítások is zajlottak Nyíregyházán. Meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával 40 utcát, közel 16 ezer négyzetméteren állított helyre a NYÍRVV. Ezekre a munkákra idén nettó 84 millió forint áll rendelkezésre. A kátyúzandó útfelületeket részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV munkatársainak ellenőrzései alapján állították össze. A nagyfelületű javítás szinte valamennyi városrészt érint. A kátyúzás munkálatait már elvégezték a szakemberek.

F.A.