Megajándékozták a jubilálókat

Dallal köszöntötte a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség a karácsonyi ünnepségen megjelent szépkorúakat. A szervezet 10 éve működik. A városban és a környékén található nyugdíjas klubok kezdeményezték a létrehozását. Mára 47 egyesületet és klubot képvisel, melyeknek összesen 2700 tagjuk van. A szövetségnél hagyomány, hogy a 80, 85, 90, 95 éves születésnaposoknak karácsony táján ünnepséget szerveznek.

– Hogy családi körben megemlékeznek a 80., 85., 90., 95-ik születésnapjukról, az természetes dolog. Azonban nagy nyilvánosság előtt, a barátaik előtt, a nagy család előtt – mármint az egyesületekre és klubokra gondolok a nagy család vonatkozásában – az külön öröm a számukra, és mi örömet szeretünk szerezni a mi nyugdíjasainknak – mondta Csikai Sándorné, a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség alelnöke.

További képekért kattintson a fotóra!

A rendezvény résztvevőit dr. Ulrich Attila is köszöntötte. Az alpolgármester azt mondta, csodálatos dolog, hogy egészséges, aktív életet élő szépkorúakat köszönhet a város nevében.

– Az idős korosztály, nyugdíjas korosztály nagyon fontos mindenki számára. Nemcsak azért, mert szülők voltak, nagyszülőkké, vagy dédszülőkké váltak, hanem azért, mert ugyanolyan módon meg kell élniük a világ kihívásait, vagy bajait, mint a fiatal korosztálynak, és éppen ezért hatványozottabban kell rájuk figyelni – tette hozzá.

A Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség karácsonyi ünnepségén a születésnaposok ajándékcsomagot kaptak. Összesen 60 szépkorút köszöntöttek fel.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)