Megemlékezéseket szerveznek a református templomban

A Magyar Kodály Társaság és a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség a Reformáció 500 éves évfordulója alkalmából 2017. október 30-án, hétfőn 17.30-tól Ünnepi Kórus-Vesperást szervez a Kálvin téri református templomban a reformáció korának egy és többszólamú énekkincseiből.

 

Október 18-án a templom külső megvilágítást is kapott. További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

A Reformáció 500. évfordulója alkalmából a Nyíregyháza városi evangélikus és református egyházközségek 2017. október 31-én fáklyás-nekes menetet és ünnepi istentiszteletet tartanak.
A gyülekezés a Kálvin téri református templomban 19.00 előtt, a fáklyás felvonulás pedig 19.00-től indul a református templomtól a Kossuth téren át az evangélikus nagytemplomba, ahol az ünnepi istentisztelet megtartására kerül sor.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, a Tiszántúli Református Egyházkerület és az Északi Evangélikus Egyházkerület szervezésében a Reformáció 500 évfordulója alkalmából, a Tudomány Napja keretében 2017. november 13-án, hétfőn 14.00 órától a Nyíregyháza-Városi Református Templomban a megyében élő protestáns lelkészek és polgármesterek találkozóját szervezi "A reformáció hatása a Magyarországon" címmel.

 

November 18-án 9.00-kor kerül sor Örökösföldön az új református templom alapkő letételére a Törzs és Szalag utca kereszteződésében levő területen.

 

November 18-án 10.00 a Continental Arénában a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Reformátusok Találkozójára. A találkozón ünnepi istentisztelettel kezdődik, majd azt kulturális műsorok követik. A részvétel jelentkezéshez kötött, amelyet a református lelkészi hivatalokban lehet megtenni