Megérkeztek a LED-ek! – Csütörtöktől kezdik kiosztani az ingyenes fényforrásokat
Fotó: Szarka Lajos

Több mint 44.000 darab ingyen LED fényforrást fognak kiosztani csütörtöktől azoknak, akik regisztráltak a CYEB és az önkormányzat által meghirdetett lakossági LED-csereprogramra. Az eredményekről dr. Kovács Ferenc polgármester kedden számolt be. A LED-ek használata jelentősen csökkenti a villanyszámlát, valamint akár 10 éves élettartamuknak köszönhetően használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel.

Egymás után sorakoznak a csomagok a Városházán, mind LED fényforrást tartalmaz. Közel 3600-an regisztráltak az ingyenes lakossági LED-csereprogramra.

„Ez a nyíregyháziaknak jó. Ingyen megkapják a LED égőket, melyek sokkal gazdaságosabbak, mint a régiek, nagy megtakarítást lehet vele elérni azoknak, akik regisztráltak” – mondta el dr. Kovács Ferenc polgármester.

Környezettudatossági szempontok

A CYEB és az önkormányzat által meghirdetett program célja a kedvezőbb villanyszámla elérése mellett a környezettudatosságra fókuszál, ugyanis a LED-ek használói sokkal kevesebb hulladékot termelnek.

„Természetesen ez is fontos szempont, az egész városfejlesztési programunknak ez minden helyen megtalálható része. Nemrég felállítottuk a levegőszennyezettséget mérő rendszert, de a faültetések, az energetikai felújítások, a napelemek és az égőcsere is ide tartozik. Ezzel a városunk tisztaságát, és környezeti szempontból az egészségét is tudjuk javítani” – emelte ki dr. Kovács Ferenc.

November 22-ig lehet átvenni

A csomagok összeállítását az önkormányzat végezte, a lakosság csütörtöktől november 22-ig veheti át a fényforrásokat a városháza ebédlőjében munkaidőben. Fontos, hogy a ledcsere.hu által generált átvételi nyilatkozatot és a személyazonosságot igazoló okmányt mindenki vigye magával. A polgármester hozzátette, a nagy érdeklődésre való tekintettel a program a közeljövőben újra indul, a szerződéskötés folyamatban van.

Kapcsolódó galéria

LED csereprogram _ sajtótájékoztató