Meggyújtották a második gyertyát – Már a Mikulás is várja a gyerekeket a Kossuth téren

Meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját vasárnap a Kossuth téren. Ez a gyertya a reményt szimbolizálja. Megérkezett a Mikulás is Nyíregyházára, az első nap rengeteg gyerek látogatta meg, a Mikulás-háztól nagyjából százméteres sor állt, ennyien szerettek volna bejutni a nagyszakállúhoz rögtön az első napon.

Ismét sokan nézelődtek, vásároltak az adventi forgatagban vasárnap. Nyíregyházán ebben az évben a korábbinál több árus várja a vendégeket, akik ételek, italok és ajándékok között tudnak válogatni, a gyerekeket körhintával és kis vonattal, kicsiket és nagyokat egyaránt pedig óriáskerékkel várják a vásárban.

Második gyertya

A hét utolsó napján vannak a legtöbben a belvárosban, ez annak is köszönhető, hogy a hagyományoknak megfelelően, mindig ekkor gyújtják meg az újabb gyertyát a város adventi koszorúján. Ezúttal dr. Ulrich Attila alpolgármesteré volt a feladat, akinek a görögkatolikus egyház képviselő segítettek, az egyházközséghez tartozó gyerekek pedig színpadi műsorral készültek a forgatag vendégei számára.

Megérkezett a Mikulás

A legnépszerűbb program pedig a Mikulás érkezése volt, a karácsonyfa mellett felállított Mikulás-háztól egészen a Kossuth tér másik végéig ért a legalább 100 méteres sor, rengetegen vártak arra, hogy bejussanak a nagyszakállúhoz.

Idén nagyon jó gyerekekkel találkozott a Mikulás, csupa-csupa jó gyermek jött hozzám a házikóba és várom őket szeretettel egész héten” – mesélte a Mikulás vasárnap este.

A Mikulás december 11-ig, 13 és 19 óra között várja a gyerekeket.

Összefogás a forgatagért

A helyi vállalkozók sok mindennel támogatják ebben az évben is az adventi forgatagot, ők vették meg például a kis karácsony sétány fenyőit és a díszkivilágítás költségeit is állják. Az önkormányzat a jelenlegi helyzetben is mindent megtesz azért, hogy az ünnepi várakozás, némi változtatással ugyan, de a megszokott legyen a belvárosban.

Megpróbáltunk mi is egy kicsit racionálisabbak lenni, mert a világ is erre kényszerít bennünket. Nem 0–24 órában van világítás a Kossuth téren, kivéve a karácsonyfa, amin két és fél kilométer fény világít, 16 és 23 óra között van díszkivilágítás itt, a városközpontban, de nem szerettük volna azt, az ünnep jellegéből is adódóan, hogy az emberek, akik ideérkeznek, ne tudjanak kicsit feltöltődni az adventi időszakban. Ezért is van óriáskerék, a gyerekeknek különböző játéklehetőségek, vannak ízek, illatok, kézműves termékek is itt nálunk, Nyíregyházán, a Kossuth téren” – nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Programok a héten

Az adventi koszorú harmadik, az öröm gyertyáját ezen a héten vasárnap 16 óra 30 perckor gyújtják meg a Kossuth téren, de a hét többi napján is színpadi programok várják a forgatag vendégeit ugyancsak 16 óra 30 perctől, csütörtök délután pedig ismét lesz lapcsánkaosztás az önkormányzat standjánál 15 óra 30 perctől. Ezen a héten többek között az Arany János gimnázium és általános iskola, a Móra Ferenc Általános Iskola, a Bem és a Vikár Sándor Zeneiskola diákjai is színpadra lépnek, pénteken Cserjési Beatrix és Szécsi Norbert előadása, szombaton a Móricz Zsigmond Színház, majd a Hang-Szín Musical előadása várja a forgatag vendégeit.

Kapcsolódó galéria

Advent második gyertyája 2022