Meggyújtották a negyedik gyertyát – Már a szeretet lángja is lobog a Kossuth téren

Vasárnap meggyújtották a negyedik gyertyát az adventi koszorún, a Kossuth téren. Ez a szeretetet jelképezi. Az adventi színpadi programsorozat ezzel a végéhez ért, a forgatag viszont december 31-ig várja a vásárlókat a belvárosban, illetve további jó hír, hogy meghosszabbították a Városi Jégpálya nyitvatartását.

A református egyház készült ünnepi műsorral az utolsó adventi gyertyagyújtáshoz, majd dr. Gaál Sándor esperes is köszöntötte a Kossuth téren összegyűlteket. Az elmúlt négy hétben rengeteg fellépőt láthattak a belvárosban a színpadon, a történelmi egyházak és a helyi iskolák diákjai, valamint színészek és énekesek szórakoztatták a közönséget a hétköznapokon és hétvégén is. Az adventi koszorú utolsó gyertyáját múlt vasárnap Jászai Menyhért alpolgármester és dr. Szabó Tünde, Nyíregyháza országgyűlési képviselő gyújtotta meg. Már égett a hit, a remény és az öröm lángja, tegnaptól pedig már a szeretetet jelképező gyertyát is meggyújtották.

Adventi forgatag

Ebben az évben bár visszafogottabb körülmények között, de az önkormányzat szerette volna, ha a nehézségek ellenére is ünnepi fénybe öltözik a város. Idén kizárólag a Kossuth téren szereltek fel díszvilágítást és csak 16 és 23 óra között világítottak az energiatakarékos izzók. Egyedül a város 13 méter magas karácsonyfája volt ez alól kivétel. Egy héten keresztül fogadta a gyerekeket a Mikulás a belvárosban, három csütörtök délután pedig lapcsánkával kínálták az önkormányzati képviselők a forgatagban sétálókat. A korábbi évekhez képest idén jóval több árus várja a vásárlókat és a Made in Nyíregyháza standja is kínálja a helyi termelők minőségi termékeit.

Szilveszteri világítás

Az adventi forgatag és karácsonyi vásár december 31-ig várja a vendégeket, az év utolsó napján pedig az idén megszokott 23 óra helyett éjfélig tart majd a díszkivilágítás a Kossuth téren. Így ha szilveszteri mulatság és tűzijáték nem is lesz a belvárosban, ünnepi fények között lehet majd elbúcsúztatni az óévet.

Hosszabbított nyitvatartás

További jó hír, hogy a fiatalok kérésére meghosszabbították a Városi Jégpálya nyitvatartását, így december 31-e helyett január 8-ig lehet korcsolyázni. Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a jégpálya, amelyet novemberben a nehéz helyzet ellenére is kinyitott az önkormányzat. A városvezetés az energiaválság miatt döntött első körben arról, hogy csak december 31-ig üzemel a jégpálya, de most több mint egy héttel meghosszabbítják a nyitvatartást. Szilveszter délutánján 16 óráig lehet majd korizni, utána január 2-án nyit a pálya. Onnantól az iskolai szünet tervezett végéig, tehát január 8-ig minden nap szombati nyitvatartás szerint lehet menni a jégre, azaz 11.45 és 21 óra között, a szokott jégkarbantartásokkal megszakítva.

Kapcsolódó galéria

Advent negyedik gyertyája 2022