Megkezdődött a három évente kötelező ebösszeírás Nyíregyházán

Az önkormányzat a feladat elvégzésével a NYÍRVV Nonprofit Kft.-t bízta meg. Arra kérik az ebtartókat, hogy az összeíró adatlapokat küldjék el e-mailben a városüzemeltető cégnek, vagy dobják be a város több pontján is kihelyezett gyűjtőládákba. A határidő augusztus 31-e. 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. A teljesítést és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

A határidő augusztus 31.

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után, melynek legkisebb összege 30 ezer forint. Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, a tulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni. Nyíregyháza Önkormányzata az ebösszeírással kapcsolatos feladatok elvégzésével a NYÍRVV Nonprofit Kft.-t bízta meg. Az adatlapot a társaság minden ingatlanhoz eljuttatja az adatlapot, de a honlapjukról is letölthető. Arra kérik az ebtartókat, hogy az összeíró adatlapokat küldjék el e-mailben a városüzemeltető cégnek, vagy dobják be a város több pontján is kihelyezett gyűjtőládákba. A határidő augusztus 31-e.