Megkezdődött az évad a Móricz Zsigmond Színházban

Schlanger András színházigazgató az évadnyitó társulati ülésen elmondta, sikeres volt a Nyíregyházi Szabadtéri Nyár idei programsorozata. Míg 2014-ben 18 előadást összesen 5250 néző látott, és a jegyárakból 11 millió forint bevétel származott, addig 2015-ben 13 előadást nézhetett meg a közönség, a közönségszám elérte a 7050 főt, a bevétel pedig 19,5 millió forint volt. Schlanger András az idei évad előadásairól elmondta: a teátrum új igazgatójaként olyan közönségbarát műsortervet igyekezett összeállítani, amely, amellett, hogy a közönség tetszését elnyeri, jó szerepeket kínál a társulat tagjainak és a vendégművészeknek.

– Ez a jövő évi műsorfüzetünk, egy nagy piros felkiáltójel – mutatta a prospektust Schlanger András színházigazgató. – Azt szeretnénk ezzel bemutatni, hogy változik a színház. Klasszikusokat, kortársakat játszunk, zenéset, gyerekdarabot, mindent, amit egy vidéki színháznak játszani kell, de úgy érzem, hogy a benne szereplő művészek, vendégek, rendezők garanciái annak, hogy egy jobb minőségű, egy megújuló színházat láthatnak.

Az évadnyitó társulati ülésen Schlanger András színházigazgató bejelentette: a nyíregyházi teátrum ebben az évben egy újdonsággal is előrukkol. A társulat szilveszterkor is játszik, az óévbúcsúztató bemutató egy kabarészerű előadás lesz. Az előadásról még tárgyalások zajlanak, de úgy néz ki, hogy ennek szerkesztője, műsorvezetője Hajós András lesz.

További fotókért kattintson a képre!

A Móricz Zsigmond Színház idei évadában több vendégművész is színpadra lép. Többek között Józsa Imre is, aki már a teátrum évadnyitóján is részt vett. A színművész a Dollárpapa című komédiában címszerepet játszik, a gazdagnak hitt kanadai bácsi szerepe kedvéért jött Nyíregyházára.

– Ez alatt a rövid idő alatt, ez alatt a 40 év alatt, amióta pályán vagyok, szerencsémre, túlnyomó többségében sikeres darabokban játszottam – mondta Józsa Imre. – Nagyon jó érzés egy olyan darabban szerepelni, és részt venni, amit a közönség szeret, és legyen az bármennyi munka, mert a közönség szeretete mindenért kárpótolja az embert. És, hát, valójában ezért csináljuk ezt az egészet.

A Móricz Zsigmond Színház évadnyitó társulati ülésén részt vett dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is, aki elmondta: az önkormányzat, mint fenntartó, minden támogatást biztosít ahhoz, hogy a nyíregyházi teátrum ebben az évadban is sikeresen működjön.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)