Megkezdődött az új évad

A nyári színházi programok után megkezdődött a 2016/2017-es évad a Móricz Zsigmond Színházban. Az évadnyitó társulati ülésen Kirják Róbert ügyvezető elmondta: sikeres volt a Szabadtéri Nyár programsorozata. A futball EB mérkőzésein teltházas közönség szurkolt a focistáknak, és a színházi előadások szinte mindegyikén teljesen megtelt a szabadtéri színpad. A Szabadtéri Nyár programsorozata a tavalyihoz képest idén 4 millió 400 ezer forinttal több bevételt hozott, a nézőszám pedig 500 fővel emelkedett. Sikerrel szerepelt a nyíregyházi színház társulata a Pécsi Országos Színházi Találkozón is, a színészek a Túl zajos magány című előadással kaptak meghívást, amelyet két alkalommal is bemutattak. Az előadásban nyújtott alakításáért Horváth László Attila Básti Lajos-díjat kapott.

 

MINDEN FELTÉTEL ADOTT A SIKERES ÉVADHOZ

 

Az évadnyitó társulati ülésen részt vett Nyíregyháza polgármestere is. Dr. Kovács Ferenc azt mondta: minden feltétel adott ahhoz, hogy a színházban egy sikeres évad induljon.

További képekért kattintson a fotóra!

– Nagyon jó volt az elmúlt évad, a nyári szabadtéri színpadi előadások is szinte teltházzal mentek végig, most kezdődik a Vidor Fesztivál, de ha az évadnyitásról beszélünk, én azt gondolom, hogy nagyon érdekes, népszerű előadások lesznek, és a háttér pedig biztosított az önkormányzat részéről – mondta dr. Kovács Ferenc.

 

MUSICALEK, VÍGJÁTÉKOK ÉS KOMOLY DARABOK A SZÍNPADON

 

Egressy Zoltán darabja, az Idősutazás az egyik előadás, amely repertoáron marad, a retro időutazást ebben az évadban is láthatja a közönség. Az előadás főszereplője, az időgépet fabrikáló Pali bácsit alakító Puskás Tivadar számára érdekes évad indul, nemcsak színészként, hanem rendezőként is megmutatkozhat.

– Ebben az évben még tovább játszom az Idősutazást, ami nagyszerű előadás és nagyon szeretem játszani, de még külön öröm, hogy rendezek is egy előadást, a Függöny fel! című darabot, ami egy nagyszerű komédia – mondta Puskás Tivadar színművész.

Tasnádi István, Szibériai csárdás című darabja bemutatása óta folyamatosan nagy sikert arat a közönség körében. Ez a zenés előadás is műsoron marad a Móricz Zsigmond Színházban, és továbbra is látható majd Az egérfogó, a Taurin Trauma, a Tudós nők, a Túl zajos magány, a Csoda és Kósza, a Dollárpapa és a Bál a Savoyban.

Új zenés előadásokkal is várják ebben az évadban a nézőket. Már próbálják a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amelyet Tasnádi Csaba rendez, és Szente Vajk rendezésében bemutatják a Hello, Dolly! című musicalt is. A két zenés előadás mellett a nagyszínpadon még két vígjáték és két komolyabb darab is helyet kap, s a Krúdy Kamarában is változatos előadások fogadják a nézőket.

– Amiben a legnagyobb változást érzékelni fogják a nézők, az a kamaraszínpadi előadások műfaji összetétele. Itt sokkal inkább megpróbálok közelebb kerülni a közönséghez, megpróbálom visszacsábítani azokat a nézőket, akik esetleg az elmúlt pár évben elpártoltak ettől a kisebb színpadtól – mondta Kirják Róbert, a színház ügyvezetője.

Az új évadban a közönség láthatja többek között a Sirály és A főfőnök című komédiát, Tasnádi István A fajok eredete című darabját, a gyerekek pedig megnézhetik Szabó Magda Tündér Lala, Fekete István Vuk és Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című meséjét.

 

TÁMOGATÁST IS KAP A SZÍNHÁZ

 

A Móricz Zsigmond Színház munkájához, sikeres pályázatok eredményeként ebben az évadban támogatással a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is hozzájárul. A nyíregyházi teátrumban folytatódik az érzékenyítő program, a Szociopoly iskolások számára szervezett társasjáték és a színház akadálymentesítő programja keretében nyitni szeretne a gyengén látók felé is.

F.A.

(Fotó: Szarka Lajos)