Megkezdődött Móricz Zsigmond Pillangó című művének olvasópróbája

Egy szerelem ébredését és minden akadályon való győzelmét mutatja be Móricz Zsigmond a Pillangó című művében. Hitves Zsuzsika és Darabos Jóska között szerelem szövődik, de kapcsolatukat mindenki ellenzi, mert, mint mondják, isteni parancsolat a Bibliában, hogy szegény legény módos lányt vegyen el, a szegény lány meg módos legényhez menjen. Móricz Zsigmond regényét állítja színpadra a nyíregyházi teátrum társulata.

A MAI NÉZŐKHÖZ SZÓL

Az első olvasópróbát már megtartották. A rendezője, Szabó K. István azt mondta: a Pillangót színpadra varázsolni nem könnyű feladat, mert sok benne a leírás és a hangulat, amit a konfliktusokon keresztül kell megjeleníteni. Ebben nagy segítségül szolgál Gyökössy Zsolt színpadi forgatókönyve, amit továbbgondolva a mai néző számára is emészthető dinamikával állítanak színpadra.


További képekért kattintson a fotóra!

Az előadás egyik főszereplője, Fekete Réka-Thália azt mondja: régi, nagy álma volt, hogy eljátssza Hitves Zsuzsikát, Móricz regényének hangulata ugyanis már első olvasásra magával ragadta. Darabos Jóska szerepét Egger Géza játssza, aki az olvasórpóba után úgy látja: a karakter megformálása jó színészi feladat.

BEMUTATÓ: FEBRUÁR 28-ÁN

A Pillangó című előadásban többek között Fekete Réka-Thália, Egger Géza, Pregitzer Fruzsina, Bárány Frigyes, Szabó Márta, Horváth László Attila, Horváth Réka és Gosztola Adél látható. A bemutató előadást a Móricz Hetek programsorozat keretében február 28-án láthatja a közönség.

Fotó: Máté János