Megmenekültek az ülőröplabdások
A Nyíregyházi Sportcentrumhoz került az ülőröplabda-csapat. A nehéz helyzetben lévő klubnak az utolsó pillanatban érkezett a segítség, így elindulhatnak a bajnokságban. Szeretnének rangos ülőröplabda-tornát is rendezni a szabolcsi megyeszékhelyen.

A tavalyi év végén úgy tűnt, véget ér egy sikerkorszak. Az ülőröplabda-csapat hiába nyerte meg zsinórban 24 alkalommal a bajnokságot és a kupát is, támogató hiányában nem tudtak rajthoz állni az idei szezonban. A Nyíregyházi Sportcentrum az utolsó pillanatban dobott mentőövet a klubnak.

– Nagyon sok problémánk volt az elmúlt években, és decemberben a befejezés mellett döntöttünk. Januárban találkoztunk a Sportcentrum vezetőjével, és mindenben megállapodtunk. Mindketten azt szeretnénk, hogy a sportág tovább éljen, és Nyíregyháza legyen a fellegvára – mondta Vitéz Gábor csapatkapitány.

A nevezést már elküldték a szövetséghez, két hét múlva Budapesten már kezdődik is a bajnokság. A tervek szerint Szarajevóba is elutazik majd a csapat, ahol az olimpiai és világbajnok házigazdák vendégeként vennének részt egy rangos nemzetközi tornán. Hasonlót szeretnének majd Nyíregyházán is tartani.

– Az új Continental Aréna otthont adhat nagy nemzetközi versenyeknek, tornáknak. Egy nagyon profi szemléletű, lelkes csapatról van szó, mi igyekszünk minden feltételt megteremteni, hogy nekik csak a felkészülésre és a mérkőzésekre kelljen összpontosítaniuk – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A csapat edzője Moravszki Gyula lett. Ő korábban irányította már az együttest, és sikeresek voltak. A tréningeket a kertvárosi iskola tornatermében tartják, így a korábbi teremgondok is megoldódtak.

Dankó László