Megnyílt! Újra Nyíregyházán mutatkozik be Virgilius Moldovan szobrászművész!

Virgilius Moldovan. A szobrászművész két magyarországi kiállítása is bekerült az év legjobb 10 kiállítása közé a kulter.hu és a mutargy.com szakértőinek véleménye alapján.

2017-ben a nyíregyházi kiállítása a 4. legjelentősebb kiállítás volt, 2018-ban pedig a szegedi tárlata a 6. volt a listán. Így sokan várták már újabb, nyíregyházi bemutatkozását.

Az Artikon Galériában láthatjuk most keze nyomát, erről beszéltünk Németh Erika művészeti vezetővel:

Nyíregyháza közönsége biztosan emlékszik Virgilius Moldovan hatalmas, több méter magas szilikongumi és műgyanta aktjaira. A meztelen valóságot is bemutatta évekkel ezelőtt a világhírű, román származású osztrák művész. Most is marad a már megszokott anyaghasználat, ám a téma más lesz. Elsősorban állatportrékat tekinthetnek majd meg az érdeklődők, de kisgyermek figura is szerepel majd a tárlaton. Szobrai most sem mentesek a szatirikus kifejezésmódtól, de mégis klasszikus, erőteljes szobrászi megfogalmazást láthatunk majd tőle. Misztikus, többértelmű, vegyes technikával készült alkotásának ideológiai magyarázata meglepetésként szolgál majd. A kiállítás az Artikon Galéria intim méretű teréhez alkalmazkodik. Érdekes, újra lenyűgöző tárlat várható a művésztől.

Kisebb, csupán 'csak méteres' munkái a Benczúr téri galériában látogathatóak, ingyenesen, csütörtökönként, november 15-éig.

 

Rutkai