Megnyíltak a nyári táborok – Június 18-tól augusztus 30-ig tart a nyíregyházi szezon
Fotó: Szarka Lajos

Megérkezett a vakáció, és már az első szabad vasárnapon elutazott egy csapat Nyíregyházáról a Szigligeti Gyermeküdülőbe. A balatoni vakáció mellett még hat napközis tábort kínál az önkormányzat a nyíregyházi általános iskolásoknak. Van múzeumfalus és Kis Vakond Tábor. Sport- és Digi tábor, de már működik az ökojátszóház és a természettudós tábor is. A szabad helyekről a NYÍRVV Nonprofit Kft. weboldalán tájékozódhatnak.

 

– Tudom, hogy a balatoni tábor életre szóló utazás – kezdte az interjút az alpolgármester, aki arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt vasárnaptól augusztus 30-ig nyaralhatnak nyíregyházi diákok a Szigligeti Gyermeküdülőben, egyhetes turnusokban, és igencsak megfizethető áron. Emellett hat városi napközis tábor is fogadja az iskolásokat.

„A klasszikus táborok a múzeumfalus, a Kis Vakond, az úszótábor, a Futurobi ökotábor. Ezek már régen bejáratott táborok, keresik a gyerekek. Idén két újdonsággal rukkoltunk elő. Az egyik a Nyírvidék tábor a Báthori utcán, az Élményközpontban. Itt a fókuszban a biológia, a kémia és az informatika van. Aki ilyen típusú elfoglaltságot szeretne tábori körülmények között, nagyon szívesen ajánlom. Valamennyi táborra érvényes az – kivéve a szigligeti tábort –, hogy még lehetnek helyek, érdemes érdeklődni a nyirvv.hu honlapon. A hatodik tábor pedig a Digitális Tudásközpontban van. Fókuszban a robotika és az informatika” – nyilatkozta Jászai Menyhért alpolgármester.

Ezeknek a táboroknak csupán önköltségi, tehát étkezési díja van. Sőt, a tanévben járó kedvezmények nyáron is érvényesek. Viszont a második, harmadik turnus ára 35 ezer forint.

De hagyjuk a számokat, bőven vannak itt élmények, már az első nap után is!

„Ma éppen homokoztam, építettem egy szép várat, csak az egyik lány – nem tudom ki – lerombolta. Építettem egy még szebbet. Tegnap az történt, hogy nyertem két menetet, ma ettem egy jégkrémet, aztán színeztem” – mondta a Kazinczy iskolás pici lány, Kőrizs Anna.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. weboldalán, de a Kis Vakond felületein is tájékozódhatnak a szabad helyekről, a további lehetőségekről.

A 18. évadot kezdték a sóstói Kis Vakond nyári napközis táborban felnőttek és gyerekek. A nyolc turnus augusztus 11-ig tart, hol 60, hol 90 gyerek részvételével. Egyetemisták, de egykori kis vakondos mai középiskolások is vállalnak munkát a táborban.

„A programjainkban mindig keresünk megújulást. Van olyan gyerek, aki már 6–8 éve idejár, úgyhogy most is van új elem a napok során. Együttműködési megállapodást kötöttünk a Barlangkutató Szabadidősport Egyesülettel, akik egy mátrix tájékozódási futóprogrammal színesítik a napjainkat. A többi program pedig a megszokott kis vakondos. A csocsó, a léghoki, kispályás foci, célbarúgó verseny, pingpong. Homokvárépítő bajnokságot rendezünk a gyerekeknek, meg természetesen olyan kézműves programokat is csinálunk, melyről haza is tudnak vinni tárgyakat a gyerekek. Nemcsak élményeket kínálunk, de vigyék is haza a gyerekek, amit készítettek” – tájékoztatott Vasvári Zoltán, a Kis Vakond Tábor vezetője.

A Vasútállomásról és az Örökösföldről indulnak reggel a buszok, és oda érkeznek délután. A menetrendet szintén a NYÍRVV weboldalán találják. Pedagógusok és segítők kísérik a gyerekeket, emellett egészségügyi felügyeletet is biztosítanak a tábor idejére.

Kapcsolódó galéria

Kis vakond tábor 2023