Megnyitott az MCC Nyíregyházán
Megnyitott az MCC Nyíregyházán

Még március végén jelentették be, hogy a 2022-es tanévtől már Nyíregyházán is elérhetővé válik a Mathias Corvinus Collegium képzése a Kálvin téri épületben, most pedig szakmai rendezvénnyel hivatalosan meg is nyitották.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Jelenleg 15 magyarországi és összesen 24 kárpát-medencei helyszínen van jelen.

Az idei tanévtől már Nyíregyházán is várja a tehet­séges fiatalokat az immáron 26 éve működő Mathias Corvinus Collegium. A szeptembertől 6000 diákot számláló intézmény remek lehetőséget biztosít ahhoz, hogy a legkiemelkedőbb tanulók még jobban elmélyíthessék tudásukat és kihasználják a bennük lévő rejtett lehetőségeket. Az MCC nyíregyházi képviselete szakmai rendezvénnyel egybekötött megnyitót tartott hétfőn.

Az eseményen részt vett Jászai Menyhért alpolgármester is, aki örömét fejezte ki, hogy Nyíregyháza lett az egyik helyszíne az MCC-nek, hiszen a városvezetés is mindig fontosnak tartotta, hogy a fiatalok tehetséggondozása helyben is megvalósulhasson. Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója megkeresésünkre elmondta, a 15 központ egyike került Nyíregyhá­zára, az első tanévbe pedig már 65 gyerek be is iratkozott, de az összlétszám a tervek szerint eléri majd a 200 főt is.