Megőrült az időjárás! Október végén szamócát szüreteltek Nyíregyházán!

Szinte kivétel nélkül minden évben május második felében kezdődik a magyar szamóca szezonja és egészen június közepéig- végéig kitart. Idén azonban „hiba” csúszhatott a rendszerbe, ugyanis egy nyíregyházi család kertjében a napokban érett gyümölcsöket szüreteltek.

 

Három fázisban érkezik a magyar szamóca a kereskedelmi forgalomba:

  • elsőként kis mennyiségben a fűtött fóliasátrakból kerül a piacokra, üzletekbe,
  • majd utána május elejével a fűtetlen fóliasátrakból, fóliaalagutas termőterületekről,
  • május közepétől, végétől pedig nagy mennyiségben a szabadföldről.

 

A nyíregyházi család kertjében április végén ültették el a palántákat, nyáron pedig már volt is rajtuk termés, arra azonban nem számítottak, hogy október végén újra zamatos szamócát szüretelnek majd.