Mégsem lopják az áramot Kistelekiszőlőben

– Mindent villannyal csinálnak, azzal fűtenek, fürödnek, mosnak, főznek. Mindent villannyal. Mindent. Tűzifa meg egy szál se – ezt állítja egy neve elhallgatását kérő nő Kistelekiszőlőben.

Szerinte több család lopja az áramot a Tégla és Vincellér utcában. Illegálisan csatlakoztak a hálózatra, ezzel működtetik az elektromos eszközöket, és az ingyen árammal fűtik a lakásokat.

– Esténként olyan fényárban úszik itt minden, mint Hawaii-on – teszi hozzá, és a fényképezőgépével készített képeket mutogatja. A közösségi rendészet, a Közterület-felügyelet, az E-ON szakemberei és a városgondnok a bejelentést követően, szerda délelőtt, közösen hajtott végre ellenőrzést Kistelekiszőlőben. Azt vizsgálták, hogy valóban található-e illegális rákötés a szolgáltató hálózatára. A szakemberek azonban nem találtak szabálytalanságot.

 

„ÁLLANDÓAN FELJELENTENEK MINKET”

 

A környékbeliek azt állítják, a szomszédok szándékosan jelentgetik őket. Ádám Dénes szerint az egyik szomszédjuk jelenti fel őket: – A két öregnek a rigolyája ez a jelentgetés, mást nem tudok mondani. Már egy kicsit unjuk is. Minden héten kétszer-háromszor. Szerintem már a szakemberek is unják.

Ádámék egyik ismerőse hozzáfűzte, a feljelentők még a villanyóráikat is megrongálják, csakhogy megbüntessék őket. – Aki jelentget, nem tudom kicsoda, nem is mondanék nevet, de aki jelentget, az mindig úgy megy el itt a kerítés mellett, hogy valamelyik plombát leszakítja, vagy megsérti és utána meg telefonál az E-ON-nak, hogy szerelik az órát.

 

NEM TALÁLTAK SZABÁLYTALANSÁGOT

 

Közel 10 ingatlanon jártak ma a szakemberek Kistelekiszőlőben, azonban mindent rendben találtak. Bordás Béla városgondnok szerint az állandó ellenőrzéseknek köszönhetően sikerült visszaszorítani az áramlopást Nyíregyházán. – Sem a Tégla utcán, sem a Vincellér utcán az E-ON szakemberei nem találtak illegális áramvételt. Megnézték a földkábelt, megnézték a villanyórákat. Tudomásom szerint Nyíregyházán nincs áramlopás. Azt viszont hallhattuk, hogy az elmúlt napokban Kemecse belterületén illegális áramvételezést találtak az E-ON szakemberei, az ellen folytatják a vizsgálatot. Bízok benne, hogy a nyíregyháziak törvénytisztelő állampolgárok, és legálisan az áramért fizetnek.

 

VIGYÁZAT! ÉLETVESZÉLY!

 

A szolgáltató szakembereitől azt is megtudtuk, hogy folyamatosan ellenőrzik Nyíregyházán, hogy nem történik-e áramlopás. Hozzáfűzték, az illegális vételezés, amellett, hogy jelentős bírságot von maga után, ha kiderül, még életveszélyes is.

Z. Pintye Zsolt