Megújul a rendőrség épülete

A projekt során három, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és hat, a rendőrség vagyonkezelésébe tartozó ingatlant rehabilitálnak az energiahatékonysági előírások szerint. A felújításban érintett rendőrségi épületek a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, valamint a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysághoz tartoznak. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak Balassagyarmaton, Bicskén és Debrecenben lesznek felújításai.

Felújításra szorul

Magyarországon a biztonság területén működő szervezetek által használt épületek nagy része korszerűsítésre, illetve energiahatékonysági előírások szerinti felújításra szorul – tudtuk meg a Belügyminisztérium tájékoztatójából. Az ott dolgozók eredményes munkavégzése érdekében szükséges a szervezetek épületfelügyeleti berendezéseinek korszerűsítése is. Ennek érdekében több épületben megvalósul a tűzjelző rendszer, valamint a szellőzőrendszer kiépítése. A fejlesztés keretében sor kerül továbbá hőszigetelésre, tetőkorszerűsítésre, az elektronikus rendszerek, valamint a fűtési és használati melegvíz-rendszer korszerűsítésére is. A beruházás stratégiai célja a felújítások révén a munkavállalók munka-, valamint az ügyfelek elhelyezési körülményeinek javítása, hozzájárulva ezzel a közösség biztonságérzetének növeléséhez.

Több mint kétszázmillió

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság épületében is gőzerővel folynak a munkálatok, melyet a nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként, a nyíregyházi székhelyű Rózsaép Kft. végez. A Bujtos utcán lévő épületegyüttes felújítására a másfél milliárd forintos pályázati forrásból 209 968 500 forint jut.

Sipos Marianna