Megújult utak – Befejeződtek az Árpád és Ér utcai útfelújítások
fotó: Szarka Lajos

Befejeződtek az Árpád és Ér utcai felújítások. Az önkormányzati forrásból megvalósult javítások és újraaszfaltozások négy útszakaszon zajlottak az elmúlt hónapokban, ezekből az Árok és a Moszkva utca már augusztusban elkészült, szeptember 30-ra pedig a másik két utcán is véget értek a munkálatok.

Közel harminc útszakaszon dolgoztak

Több útszakaszt is felújítottak annak a programcsomagnak a keretein belül, mely még tavasszal indult el. Ekkor az Ószőlő, Berenát és Fürdő utcát, majd nyár végén az Árok és a Moszkva utcát aszfaltozták újra. Szeptember végére pedig az Ér és az Árpád utca is elkészülhetett. A munkálatokról Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója elmondta: idén közel 30 útszakaszon dolgoztak.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. folytatta a 2013-ban megkezdett útfelújítási programját. Az idei évben majdnem 30 helyszínen sikerült utakat felújítanunk. Az első félévben, nyár elejére nagyobb számban készültek el utak, majd a második félévben 4 helyen tudtunk utakat megújítani. Augusztus végén a nagyobb forgalmú Árok, illetve Moszkva utcát aszfaltozták, az Árpád és Ér utca kivitelezése pedig szeptemberben kezdődött és szeptember 30-ra már mindkét helyszínen megújult útburkolattal találkozhattak a városlakók – részletezte a közterület-kezelési igazgató.

Folytatódnak majd a munkálatok

A második félévben a négy útszakasz újraburkolása teljesen önkormányzati forrásból valósulhatott meg: ennek összege összesen 121 millió forint volt. Ahogy arról korábban beszámoltunk: az Árok és a Moszkva utcán 539, illetve 406 méter hosszan marták fel az aszfaltréteget. A közterület-kezelési igazgató ehhez hozzátette: az Ér utca 300, az Árpád utca 310 méteren újult meg, mintegy 43 millió forintból. A jövőben továbbra is folytatódik majd az útfelújítási program, ezzel kapcsolatban a tervezések zajlanak jelenleg.