Megvannak a felvételi jelentkezés adatai! Nézze meg, hogy mik voltak a népszerű szakok!

A legtöbben, mintegy 73 ezren alapképzésre adtak be kérelmet, mesterképzésre több mint 18 ezren jelentkeztek, osztatlan képzésre mintegy 12 ezren, felsőoktatási szakképzésre pedig 4800-an felvételiztek. A Nyíregyházi Egyetem idén kizárólag a piacorientált, keresett képzéseket hirdette meg, így a kevesebb szak, valamennyivel kevesebb jelentkezőt is hozott. 3232-en több mint 5400 jelentkezést nyújtottak be, tehát a felvételizők jellemzően több szakot is megjelöltek.

Ferencziné dr. habil Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese elmondta:

Nagyon jó döntés volt a Nyíregyházi Egyetem részéről, hogy a tavalyi évben az óvodapedagógus képzést elindította, mert itt tovább nőtt a jelentkezési létszám és a legtöbb jelentkezőt itt regisztrálhattuk. Továbbra is népszerű a gazdálkodási és menedzsment alapszak, valamint a sportszervező, a programozó informatikus, de a mérnöki szakokat is említhetném, mert itt összességében 30%-os jelentkezői létszám növekedés tapasztalható, egyes szakokon ez 40%-ot is jelent. Az új képzésekre kitérve, jó döntés volt az egyetemtől, hogy egy régi, de új szakot hozott be a képzési kínálatba. Ez a szlavisztika alapképzési szak ukrán szakiránya. Örömmel mondhatom, hogy a Nyíregyházi Egyetemre jelentkeztek a legtöbben az országban erre a szakra! 23 első helyes jelentkezés érkezett erre a régi-új szakra.

A tanárképzés legnépszerűbb területe ebben az évben az újonnan akkreditált közgazdász tanár szak lett, de nagy számú jelentkezés érkezett az angol, testnevelés és történelem szakokra is. Az idei jelentkezési számadat tovább emelkedhet Nyíregyházán, hiszen a szociálpedagógia mesterszakot is elindítják az egyetemen. Erre a képzésre már csak augusztusban, a pótfelvételi eljárás keretében lehet majd jelentkezniük az érdeklődőknek.


Dér Vivien