Megvédjük gyermekeinket! – A gyermekvédelmi népszavazásról szólt dr. Vinnai Győző (FIDESZ-KDNP) országgyűlési képviselő

„Megvédjük a gyermekeinket!” címmel tartott sajtótájékoztatót dr. Vinnai Győző. A FIDESZ-KDNP nyíregyházi országgyűlési képviselője arról a parlamenti szavazásról szólt, mely érinti a magyar, egyben megyei társadalmat.

Mint tájékoztatott, a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazást a kormány kezdeményezte, az országgyűlés megszavazta, s majd a köztársasági elnök dönt a sorsáról, de akár a jövő áprilisi országgyűlési választás napján is lehet. Dr. Vinnai Győző kifejtette, a népszavazás abban segít, hogy a gyermekvédelmi szabályokat nemzeti hatáskörben úgy alkossák meg, ahogy azt a magyar emberek helyesnek tartják. Szerinte a vita arról szól, hogyan neveljük gyermekeinket. A kormány azt mondja: a gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő dolga és joga, ezért a szexuális propagandától meg kell védeni a gyerekeket, s nem szabad beengedni az óvodába, iskolába azokat, akik LMBTQ propagandát fejtenek ki. Hozzátette, a korábbi nemzeti konzultációban a válaszadók 97%-a is így vélekedett. A fideszes képviselő hangsúlyozta, ez a harc nem fog befejeződni rövid időn belül, s a brüsszeli, médiatámogatással történő politikai támadások, illetve kötelezettségszegési eljárások ellenére sem fognak meghátrálni. A nyomásban a baloldali magyar európai parlamenti képviselőknek is komoly szerepe van Donáth Annától Dobrev Klárán át Újhelyi Istvánig.

– Rá akarják venni – minden LMBTQ előterjesztést megszavaztak –, hogy Magyarország megváltoztassa az álláspontját. Sőt, hadd említsem meg azt az egy mondatot, ami az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjétől, Márki-Zay Pétertől származik, aki a következőket mondta a BBC-nek egy rádióinterjúban: ha hatalomra kerülne, azonnal eltörölné a gyermekvédelmi törvényt. Ez egyértelmű és egyenes állásfoglalás – fogalmazott dr. Vinnai Győző (FIDESZ-KDNP), Nyíregyháza országgyűlési képviselője.