Megvette már a fenyőfát? Alternatívákat, tippeket összegzünk, klikkeljen!
Megvette már a fenyőfát? Alternatívákat, tippeket összegzünk, klikkeljen!

Egyre több embernek fontos a környezetvédelem. Fakivágás helyett nekik ajánlom az élő fa díszítését!

De nem kell feltétlenül a kerti óóóriás méretű fenyőfára ráaggatni 300 méter fényfüzért, ugyanis térségünkben is egyre több helyen szerezhető már be élő fenyő, ráadásul a cserepes csemetéket kölcsönözhetjük is. Persze akadnak olyanok, akik Vízkereszt után kiültetik a fenyőket a kertbe, de sokan úgy vannak vele, már nem férne még egy fa az udvarra. Nekik jó hír, hogy több árusító, több kertészet visszavásárolja – természetesen nyugta felmutatásával – a cserepes élő fenyőt. Általában 50 százalékát adják vissza az árnak, és azt akár le is lehet vásárolni.

Persze van műfenyő is – ez viszont megosztja az embereket. Van, aki egyszer megvesz egy dús műfenyőt és azt díszíti fel minden évben. A színeknek pedig itt tényleg nincs határ! Ugyan a legtöbb műfenyő zöld színben pompázik, de találhatunk trendi fehéret és csajos rózsaszínűt is!

A legtöbben azonban még mindig vágott fenyőfát választanak, és sokan az utolsó napokra hagyják annak beszerzését – vagy mert nem érnek addig rá, vagy mert abban bíznak, hogy frissebb fát kapnak. A luc még mindig kedvelt, de egyre többen választanak normand vagy ezüst fenyőt, utóbbiak tartósabbak, később hullajtják le a tűleveleket. Az erdészek amúgy arra hívják fel a figyelmet, ne aggódjanak a vágott fát választók, hiszen a ’karácsonyfák’ szezon jellegű ’termékek’ és decemberre termesztik azokat – a ’kitermelés’ nem veszélyezteti hazánk erdős területeit.

Hamarosan fenyőillat varázsolja még ünnepibbé a legtöbb nappalit, lakást – kellemes készülődést kívánunk mindenkinek!

 

 

Szerző: Rutkai