Mezőkövesden kezdi a szezont a Szpari

A Nyíregyháza Spartacus FC közleményben jelentette be, hogy az OTP Bank Liga első fordulójában Mezőkövesden fogadja az ETO FC Győrt. Az alábbiakban a klub ügyvezetőjének, Dankó Gergőnek a nyílt levelét közöljük az okokról. 

"Kedves Szpari szurkolók!

Mindenekelőtt köszönetet szeretnénk mondani nektek, hogy az elmúlt években töretlenül hittetek a csapatunkban és a nehéz helyzetekben is kitartottatok mellettünk. Ez a kitartó szeretet nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egy évtized után a Nyíregyháza Spartacus FC visszakerülhetett a magyar labdarúgás élvonalába. Ígérjük, hogy a 2024/2025-ös idényben is mindent meg fogunk tenni azért, hogy méltóak maradjunk támogatásotokra.

Az elmúlt hetek minden napja és perce erről szól számunkra. A bajnokavatásunk óta nem tétlenkedünk, folyamatosan készülünk az előttünk álló kihívásra. A tény, hogy feljutásunk az NB-I-be egybeesett vadonatúj stadionunk elkészültével, csak megédesítette örömünket. Lehet, hogy kicsit döcögős lesz az indulás, de annál nagyobb lesz az öröm, amikor végre hazai környezetben, saját, minden igényt kielégítő stadionunkban vonulhatunk végre pályára előttetek, kedves szurkolóink.

Tudjuk, hogy izgatottan vártátok a híreket az élvonalbeli szezonkezdésről, melynek részleteiről a folyamatos tárgyalások miatt eddig nem tudtunk tájékoztatást adni. De számunkra a ti tiszteletreméltó támogatásotok a legfontosabb, ezért ígérjük, hogy korrekten és folyamatosan tájékoztatni fogunk titeket.

Ahogy azt közösségi média felületeinken is olvashattátok, első, hazai, szezonnyitó mérkőzésünket ismét idegen környezetben vagyunk kénytelenek megvívni, melynek az okai a következőek:

• Az új stadionunkban jelen pillanatban nem állnak rendelkezésre mindazok a feltételek, melyek szükségesek egy színvonalas és biztonságos meccs lebonyolításához,

• kéréssel fordultunk mind az MLSZ, mind az ETO FC Győr felé, hogy az első meccsünket elhalaszthassuk december 4-re, de a győri klub nem fogadta el kérésünket ebben a kérdésben,

• mivel a halasztás nem volt opció, szerettük volna a pályaválasztási jogot megcserélni a győri csapattal, de sajnos július 26-án a győri stadion nem áll rendelkezésre,

• tárgyaltunk a kisvárdai stadiont üzemeltető futball klubbal, de ott nemzetközi meccset rendeznek ugyanazon a héten, így nem tudtuk oda sem vinni mérkőzésünket,

• felvettük a kapcsolatot más, NB-I-es feltételeknek megfelelő stadionokkal, melynek eredményeként sikerült megegyeznünk a mezőkövesdi klubbal, így kedvező feltételek mellett megkaptuk stadionjukat, melyet innen is nagyon szépen köszönünk nekik.

Klubunk 2024. szeptember 1-től kezdődően kapta meg a stadion üzemeltetési jogait. Ez persze nem jelenti azt, hogy addig nem fogunk a stadionunkban játszani. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a második, hazai mérkőzésünket már Nyíregyházán, az új stadionunkban játszhassuk le.

Dankó Gergő

ügyvezető

Nyíregyháza Spartacus Futball Club Kft."