Michelin 25. születésnap - ünnepelt Nyíregyháza egyik legnagyobb foglalkoztatója
Fotó: Szarka Lajos

Nyíregyháza egyik legjelentősebb munkáltatója a Michelin Hungária Kft, mely idén ünnepli 25. születésnapját. 1300 dolgozónak biztosít munkalehetőséget, az elmúlt több mint két évtizedben pedig 170 milliárd forintot költött fejlesztésre. A város vezetése jó kapcsolatot ápol a nyíregyházi nagy cégekkel. 

Több mint 1 millió tonna gumiabroncs. Ennyi készült az elmúlt 25 évben a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárában. A város egyik legnagyobb munkáltatójaként 1300 embernek biztosít munkát – hangzott el a cég születésnapi rendezvényén. 1996-ban vették át a Taurust, azóta pedig 170 milliárd forintot költöttek infrastruktúra fejlesztésre. Prémium autók abroncsai készülnek Nyíregyházán. A változó gazdasági környezetben fontos szempont számukra a környezetvédelem. 

- A világ mindig változik, mi pedig állunk az új kihívások elé. A célunk az, hogy 2050-re elérjük a karbonsemlegességet, de biztos vagyok abban, hogy a nyíregyházi gyárban ezt ennél lényegesen korábban teljesítjük majd - mondta Dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője.  

A Michelin 4, korszerű infrastruktúrával ellátott telephelyet tart fenn Magyarországon. Nevezetesen egy abroncsgyárat Nyíregyházán, egy-egy logisztikai telephelyet Vácott és Tuzséron, valamint egy kereskedelmi irodát Budapesten. A cég számára fontos a társadalmi szerepvállalás, így folyamatosan segíti az oktatási és egészségügyi intézményeket. 

- A Michelin 25 éve erőteljesen jelen van. Ez annak is köszönhető, hogy felismerték már a legelején, hogy hol kell segíteni a társadalmat. Példaértékű az amit tesznek a környezetvédelem, a szociális vagy éppen a sport területén - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.  

Magyarországon a Michelin több mint 190 abroncskereskedővel dolgozik közvetlenül együtt, akik országszerte több mint 450 értékesítési ponton kínálják termékeiket. A város vezetése jó kapcsolatot ápol a Nyíregyházán működő nagy cégekkel. 

- Egy világszínvonalon dolgozó cég van jelen Nyíregyházán. Számomra nagy öröm, hogy mindegyik nagy foglalkoztatóval, így a Michelinnel is eredményes, és sikeres az együttműködésünk -  mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

 A cég munkavállalói több mint 20.000 órányi önkéntes munkát végeztek az elmúlt 25 évben, és szívügyüknek tartják a biztonságos közlekedés folyamatos népszerűsítését. A Michelin Bringafesztivál minden évben az egyik legjelentősebb ilyen esemény Nyíregyházán. 

Kapcsolódó galéria

Michelin jubileum 2021