Michelin-adomány a Gyermekosztálynak

Egymillió forintos adománnyal érkezett a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályára a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárának igazgatója, majd az összeget jelképező táblát adta át az egészségügyi intézmény főigazgatójának és az alapítványok vezetőinek. Dr. Nemes Attila elmondta, azért támogatnak alapítványokat, mert Nyíregyházát nemcsak munkaerőbázisnak tekintik, hanem ennek a közösségnek szeretnének visszaadni is. Szerinte akkor lehetnek itt sikeresek, ha az itt élő közösség is sikeres, ehhez kívánnak hozzájárulni.

 

GYÓGYÍTÁSRA FORDÍTJÁK A PÉNZT

 

Az adomány átadásán elhangzott, a kórház minden segítséget szívesen fogad, különösen, ha a gyermekek gyógyításáról van szó. A Beteg Gyermekekért és a Kérlek Segíts Alapítványok orvosi műszerbeszerzésre és a gyógyításra fordítják a pénzt.

Dr. Dicső Ferenc, a Beteg Gyermekekért Alapítvány elnöke két tervükről beszélt, amelyekre gyűjtik a pénzt. A műtétekhez egy laporoszkópos tornyot és egy keringést vizsgáló műszert szeretnének vásárolni. Remélik, hogy már a jövő évben mindkét gépet tudják használni a gyógyításban.
A kórház Gyermekosztályán gyógyuló kicsik karácsonyi dallal köszönték meg a multinacionális cég segítségét.

Szoboszlai Tibor