Mikor ér véget a fullasztó hőség? Végre fellélegezhetünk!

Az ország nagyobb részén sok napsütésre számíthatunk, de a Duna vonalától keletre eső tájakon erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Az ország északkeleti, keleti harmadában-felében számítani lehet záporok, zivatarok kialakulására, de egy-egy gyenge záporeső a Dunántúlon sem zárható ki. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön és a főváros térségében olykor megerősödik.

A zivatarokat erős, esetleg viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Estére az északi, illetve a keleti tájakon lesz felhősebb az ég, és főként az északkeleti, keleti megyékben további záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Máshol gyengén vagy közepesen felhős idő várható csapadék nélkül.

Az északnyugati szél helyenként élénk marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

 

Forrás: hirado.hu