Mindannyian mások vagyunk! – Tehetségnap és konferencia a Vikárban

Közösen énekelték a gyerekek a Mindannyian mások vagyunk című dalt az ötödik alkalommal megrendezett tehetségnapon. Az eseményt A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben elnevezésű projekt segítségével az Első Nyíregyházi Lions Club szervezésében tartották meg.

Tehetséggondozás

Belus Erika projektgazda elmondta:

A cél, hogy a tanulók bemutathassák zenei tehetségüket, a programot öt évvel ezelőtt indítottuk, és mára már 280 gyereknek tudunk teret biztosítani.

A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában megrendezett eseményen közel tíz intézmény több mint kétszáz tanulója vett részt. Az iskolák egy része tehetségpontként is működik, így szakszerűen segítik a gyerekek művészeti kibontakozását.

Művészeti tehetségpontok

Demarcsek Zsuzsa a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója hangsúlyozta, hivatásuk, hogy segítsék az integrációt. Úgy gondolják, a művészetpedagógia eszközei alkalmasak arra, hogy bemutassák a tehetségeket, de arra is, hogy megmutassák, hogyan tudnak együttműködni, együtt dolgozni.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A konferencián lehetőség volt a jó gyakorlatok bemutatására és konzultációra is. Emellett a szakemberek előadásokat hallhattak a tehetségsegítő programok tervezéséről, a pályázatok elkészítéséről, valamint a drámajáték szerepéről a hátrányos helyzetű tanulók személyiségfejlesztésében.

 

Szoboszlai Tibor