Minden, amit az óvodai jelentkezésről tudnunk kell

A nemzeti köznevelésről szóló törvény 2015. szeptember 1. napjától hatályossá váló rendelkezése szerint hároméves kortól kötelező az óvodai nevelésben való részvétel. Ez a kötelezettség idén azokra a gyermekekre vonatkozik, akik 2012. szeptember 1. előtt születtek.

A Nyíregyháza MJV Önkormányzata fenntartásában működő óvodákba a 2015/2016. nevelési évre 2015. április 27-28-án lehet jelentkezni 7.30 órától 17.30 óráig.

Az óvodai jelentkezéshez ki kell tölteni egy jelentkezési lapot, amit bármelyik önkormányzati fenntartású óvodában be lehet szerezni, vagy letölthető a varoshaza.nyiregyhaza.hu és nyiregyhaza.hu honlapokról.

[REKLAM]

A szülőknek a 34 önkormányzati fenntartású óvoda/tagóvoda közül három óvodát van lehetőségük megjelölni a jelentkezési lapon. A három megjelölt óvoda egyben a jelentkezési szándék sorrendjét is tükrözi.

A jelentkezési lapot az első helyen megjelölt óvodában kell leadni legkésőbb 2015. április 28-áig.

A beiratkozáshoz a szülőnek magával kell vinnie a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót, ennek hiányában a születési anyakönyvi kivonatot és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát.

Az óvoda vezetője – legkésőbb 2015. június 3-áig – dönt az óvodához eljuttatott felvételi kérelmekről, és döntéséről írásban értesíti a szülőt.

A jelentkezés elutasítása esetén a kézhezvételtől számított 15 napon belül lehet fellebbezni. Az eljárást megindító kérelmet (fellebbezést) Nyíregyháza város jegyzőjéhez címezve az első helyen megjelölt óvodához kell benyújtani.

1. 2015. Felhívás óvodai jelentkezésre

2. 2015. Tájékoztató óvodai felvételről

3. 2015. Óvodai jelentkezési lap

4. Önkormányzati fenntartású óvodák címjegyzéke

5. 2015. Óvodák körzetei utcák szerint

6. 2015. Óvodák körzetei óvodák szerint