"Minden kompromisszura hajlandóak vagyunk,  ami nem megy szemben a nemzeti érdekekkel!"

- Európa nem egy birodalom, hanem egy olyan hely, amelyet szuverén országok alkotnak, ezek közösségeként jön létre az Európai unió – jelentette ki Tuzson Bence Nyíregyházán.

A Fidesz Polgári Esték című pódiumbeszélgetésének az igazságügyi miniszter volt a vendége, ahol többek között arról kérdezték, hogy hogyan áll az ország az igazságügyi reformmal, a migráció és a szuverenitás kérdésével. A rendezvény előtt, sajtótájékoztatót tartott Tuzson Bence és Vinnai Győző, ahol az országgyűlési képviselő kiemelte, sok befektető érkezett és érkezik a térségbe, a jelenlévők pedig fejlesztenek. A miniszter ehhez hozzátette, a legfontosabb, hogy helyben legyenek jó kezdeményezések, ezek pedig itt Nyíregyházán adottak. Az Európai Unió egy olyan döntést hozott, amely alapján migránsokat kellene befogadni hazánknak vagy fizetnie kellene Magyarországnak, ha ezt a kényszert nem vállalja – mondta Tuzson Bence Nyíregyházán.

- Minden párbeszédre hajlandóak vagyunk és hajlandóak vagyunk arra is, hogy ha kompromisszumos, jó javaslatok érkeznek, akkor azokat a javaslatokat befogadjuk, amennyiben azok nem állnak szemben a nemzeti érdekeinkkel. Nemzeti értékekkel szemben soha egyetlen egy döntést sem fogunk elfogadni, mindig ki fogunk állni a magyar nemzeti érdekek mentén. Erre számíthat a továbbiakban Brüsszel, erre számíthat az Igazságügyi Minisztériumtól és erre számíthat a magyar kormánytól is - fogalmazott az igazságügyi miniszter.