Minden településre szükségesek a világnézetileg semleges iskolák

Mint mondták, azt szeretnék megvalósítani, hogy a költségvetési forrásból kiemelt legyen ennek a területnek a finanszírozása, mégpedig a GDP 6%-a a versenyképesség érdekében. Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke hozzátette, az általa az MSZP-Párbeszéd koalíció programjának nevezett elképzelések szerint szükséges megerősíteni az angol nyelvű képzést, és az informatika használatát, és úgy gondolják, több idő kellene jusson a nevelésre a terhek csökkentésével. Úgy vélik, a világnézetileg semleges iskolát minden településen biztosítani kell, ahol csak egyházi van, ott alternatív lehetőséget kell biztosítani, amit Jeszenszki András városi szocialista elnök is megerősített.

Jeszenszki András, az MSZP városi elnöke elmondta:

Nagyon fontosnak tartjuk azt és végre bevezetendőnek, hogy minden fenntartó azonos normatívában részesüljön Magyarországon. Mert nem engedhető az meg, hogy ma Magyarországon magasabb normatíva érdekében egy-egy intézményt a nem állami fenntartók egyszerűen kinézzenek maguknak, és elsősorban természetesen jól működő intézményekről van szó. És gyakorlatilag ezzel évről-évre jó néhány intézményt vegyenek át az állami fenntartásból és ezzel tovább nőjön a szakadék az intézmények és intézmények között.

FIDESZ reagálás a 2018. február 6-ai sajtótájékoztatón elhangzottakra:

Minden kormány kiemelt feladata kell, hogy legyen az oktatás stabilizálása, a gyermekek és a fiatalok harmonikus testi és szellemi fejlődésének a megteremtése. Ennek szellemében a jelenlegi kormány tette ingyenessé a tankönyvellátást a családok számára, és kapnak jelentős támogatást az iskolai étkezésre. A szocialisták kormányzása alatt az önkormányzatok valamint az oktatási intézmények eladósodottsága már a működést veszélyeztette, aminek következtében Nyíregyházán volt olyan iskola, amely a megszűnés sorsára jutott.