Minden út Rómába vezet!

Négy nyíregyházi atléta is utazhat a római Európa-bajnokságra. A kontinenstorna június 7-én kezdődik Olaszországban. Többen is esélyesek arra, hogy akár az olimpiára is kijussanak. 

Ötvennyolc fős magyar csapat indul az idei atlétikai Európa-bajnokságon. A Magyar Atlétikai Szövetség atlétái közül a római kontinensbajnokságon a sprint-, illetve gátfutók képviseltetik magukat a legnagyobb számban, minden idők eddigi legnagyobb magyar Eb- csapatában. A Nyíregyházi Sportcentrum négy atlétája is bekerült a keretbe, így Kerekes Dóra és Szikszai Róbert diszkoszvetők, Bakosi Péter magasugró és Helebrandt Máté gyalogló áll rajthoz a június 7-én kezdődő kontinenstornán. 

- Készülünk az Európa-bajnokságra, az olimpiára és a magyar bajnokságra is. Sűrű a menetrend idén nyáron - mondta Vas László szakágvezető. 

A tavalyi budapesti világbajnokság hatása most érhető tetten igazán a sportágban itthon, hiszen nagyon sokan, akik a tavalyi vb-n kaptak lehetőséget, most már stabil Eb-kvalifikáltak és egyre több fiatal is kerül, illetve került be a nemzetközi versenyek körforgásába. Szikszai Róbert egy hosszú kihagyás után versenyezhet újra, mivel sérült volt. 

- Februárban megműtötték a térdemet, de sajnos vizesedett, így nem tudtam edzeni. Most jobb állapotban van, így rajthoz állhatok az EB-n – mondta Szikszai Róbert diszkoszvető. 

Bakosi Péter felkészülése sem volt zökkenőmentes. A magasugrót is sérülés hátráltatta. 

- A bokámmal voltak gondok, így bár az edzéseken tudtam dolgozni, a technikai csiszolás elmaradt. Ennek ellenére szeretnék bejutni az EB-n a döntőbe, amihez 224 cm körüli eredményre lesz szükség – tette hozzá Bakosi Péter magasugró. 

Helebrandt Máté gyalogló jelenleg a 44. helyen áll a világranglistán, és az első 48 juthat ki az olimpiára, így fontos lesz, hogy az EB-n javítson helyezésén. 

- Érezzük az olimpia közelségét, nagyon komoly mezőny lesz ott Rómában. Fontos lesz a helyezés és az időeredmény is, hogy megerősítsem világranglista pozíciómat – mondta Helebrandt Máté gyalogló. 
 
Az Európa-bajnokság mellett Nyíregyházán is rendeznek atlétikai versenyt a hétvégén, melyre több mint 700 nevezés érkezett.