Mindenki figyeljen az utakon, mindenhol szarvasokkal lehet találkozni
Súlyos baleseteket okozhatnak a szarvasok az utakon

Súlyos baleseteket okozhatnak a szarvasok ebben az időszakban, ugyanis elkezdődött a szarvasbőgés, vagyis az állatok párzási időszaka, ami azzal jár, hogy a szarvasok gyakrabban mennek az emberek, utak közelébe.

Különösen figyelni kell augusztus végétől november végéig az utakon, mert ebben az időtartamban a szarvasok a párzási időszak miatt elvesztik a veszélyérzetüket, így könnyebben rohannak ki az autók elé – tájékoztattak szakértők.

Már több alkalommal is gondot okoztak az állatok országszerte

Péntek este Győr közelében, az 1-es főúton halálra gázolt egy autós egy gímszarvast, amikor az állat váratlanul a jármű elé ugrott. A 54 éves vezető már nem tudta elkerülni az ütközést, őt a mentők könnyebb fejsérülésekkel és agyrázkódással szállították kórházba. A járműben komoly károk keletkeztek a baleset során.

Tények műsora egy másik esetről is beszámolt, noha akkor szerencsére nem történt baleset: Baja egyik utcáján sétált egy eltévedt gímszarvas. Az adás szerint a lakosok számára az állat jelenléte egyáltalán nem volt szokatlan, ugyanis sokszor láttak már szarvasokat a környékbeli utcákban.

Földvári Attila, az Országos Vadászkamara szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a beláthatatlan kanyaroknál, avagy éjszakai vezetésnél fokozott figyelemmel kell haladniuk a sofőröknek. A rendőrség kiemelte, ha karambol történik, azt minden esetben jelenteni kell.

Blikk.hu