Mindent meg kell tenni a sérült és hátrányos helyzetű gyerekek kiteljesítéséért

Ha a jelen oktatási folyamatait nézzük, akkor nem tekinthetünk derűlátóan a jövőbe – jelentette ki Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt - Liberálisok ügyvivője a szocialista párt irodájában szerdán tartott sajtótájékoztatóján.


Az MSZP-Párbeszéd listáján szereplő országgyűlési képviselőjelölt emlékezetett: a liberálisok törvényjavaslatot is nyújtottak be a KLIK megszüntetésére, és visszaadnák az iskolákat az önkormányzatoknak, mert szerinte fontos, hogy a helyi közösségek is bele tudjanak szólni ezekbe az ügyekbe. Az MSZP-Párbeszéd és Liberálisok szövetsége nevében azt mondta, vissza akarják költöztetni a szabadságot az iskolákba és csökkentenék a tanórák számát, valamint a különleges bánásmódú gyermekeket jobban segítenék, visszaadnák az intézményi autonómiát és átjárhatóvá tennék az oktatási rendszert. Csabai Lászlóné, MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt hozzátette: nincs az a pénz, amit sajnálni kellene attól, hogy a sérült és hátrányos gyermekek megkülönböztetett foglalkozására költsünk a jövő érdekében, amire szerinte most is sok, főként uniós pénz jut, de sok minden nincsen rendben a rendszerben.

Csabai Lászlóné, országgyűlési képviselőjelölt (1 sz. VK, MSZP-P) elmondta:

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ezek a gyerekek a jövő munkavállalói lehessenek, hogy a képességeik, amik megvannak, azok kiteljesedhessenek, és azokkal a képességekkel tudjanak majd munkát vállalni, amire képesek.