Miniszteri elismerés a NYÍRVV-nek

 

Csökken a közfoglalkoztatottak száma

 

1992-ben indult el a közfoglalkoztatás a városban, abban az évben 16-an vettek részt a programban. A legmagasabb létszám 2014-ben volt, akkor több mint 4600 munkanélkülinek biztosított foglalkoztatást a NYÍRVV. A nyíregyházi közfoglalkoztatást szervező önkormányzati társaság adatai szerint az elmúlt években folyamatosan csökken a közfoglalkoztatottak létszáma. Idén 220-an kérték a program befejezése előtt a közfoglalkoztatotti jogviszonyuk megszüntetését, mert sikerült munkát találniuk. A közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül belügyminiszteri elismerésben részesült a NYÍRVV. A cég ügyvezetője, Ignéczi Csabáné elmondta:


„Az áthúzódó programokkal együtt 16 közfoglalkoztatási programunk van az idén, különböző lejárati időkkel. 2-10 hónapig foglalkoztatjuk a résztvevőket. Nem titkoljuk: idén eddig 3100 munkaszerződést készítettek el a munkatársaink és ezeknek a lekoordinálása is, illetve az egésznek a megszervezése az, ami nem kis feladat. Úgyhogy úgy gondolom, hogy valahol joggal kaptuk ezt az elismerő oklevelet, amire nagyon büszkék vagyunk! Természetesen mindenki munkájára szükség volt, mert ugye ennek nemcsak a munkaszerződés-kötés, bérszámfejtés, számlák lekezelése, hanem többek között a területeken történő koordinálás is a mi feladatunk.”


További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Különleges programok

 

November 20-ig mintegy 3100 munkaszerződést kötött a NYÍRVV, átlagosan 1100 közfoglalkoztatott dolgozik a cégnél, amely részt vesz többek között az országos hajléktalan közfoglalkoztatási, valamint az ún. speciális közfoglalkoztatási programban is. Utóbbiban mentális, szociális vagy egészségügyi okból foglalkoztatásba be nem vonható álláskeresők vettek részt. Ők komposztáló ládákat és madáretetőket is készítettek, azok pedig önkormányzati intézményekbe, például óvodákba kerültek.

 

Dér Vivien