Modern eszközök a koraszülötteknek

Ezek és még sok más eszköz érkezett a Jósa András Oktatókórházba a Modern technológiával a koraszülöttek túlélési esélyeiért című projekt révén, így befejeződött a Neonatális Intenzív Centrum eszközparkjának és informatikai rendszerének modernizálása. A fejlesztés több mint bruttó 200 millió forint támogatási összegből és 10 százalékos önrészből valósult meg.

A projekt célja a koraszülött csecsemők életesélyeinek növelése, költséghatékony működés, valamint az ellátás felszerelése a korszerű technológiai fejlesztésekhez igazodó eszközökkel és informatikai rendszerrel. Ezt megvalósítva, a projekt keretében a kórház többek között lélegeztetőkészülékeket, inkubátorokat, nitrogén-monoxid-adagoló rendszert, helyszíni röntgenkészüléket, központi monitort, gyógyszeradagoló pumpát, dokkolóegységet, valamint ultrahangkészüléket szerzett be. Ezzel ellentétben jelenleg közbeszerzési fázisban jár a Tömbkórház Projekt című pályázat részeként a gyerektömb bútorzata és eszközeinek beszerzése. Jelenleg még a régi bútorok használata szükséges, de már csak nyár végéig.

Májusban lebontják a régi gyerekosztály épületét és a helyére egy kétszintes parkolólemezt építenek. A beruházások idén ősszel befejeződnek, addig is kéri a vezetőség a betegek és a hozzátartozók türelmét.

Kanócz Rita